Πέτρος Γ. Γώγος: Ντροπή και αίσχος – Φτάνει πια η κοροϊδία

Ημ/νία Ανάρτησης: 24 Απριλίου, 2017

GoGOS-PETROS-5Πέτρος Γ. Γώγος: Ντροπή και αίσχος – Φτάνει πια η κοροϊδία
Τα μεταπτυχιακά των τμημάτων της Φλώρινας μόνο στην Φλώρινα δεν γίνονται!
Διαβάζω στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με αριθμό φύλλου 953, (http://blogs.uowm.gr/bilingualspecialeducation/files/2017/04/fek_deae_953_22-3-2017.pdf) «Έγκριση λειτουργίας Π.Μ.Σ. του Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με τίτλο «Επιστήμες της Αγωγής: Δίγλωσση Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση. Ο ΠΡΥΤΑΝΗΣ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ». Ως εδώ όλα καλά.
Αλλά μπαίνοντας στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, (http://blogs.uowm.gr/bilingualspecialeducation/files/2017/04/prokiriksi_deae_2017_2018.pdf) προς μεγάλη μου απογοήτευση διαβάζω: «Τα μαθήματα θα γίνονται στην ελληνική γλώσσα, στην Κοζάνη (Σαββατοκύριακα) στο κτίριο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας), συμπυκνωμένα και εντατικά». Εύγε κύριε Αντώνιε Τουρλιδάκη, Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Εύγε και σε εσάς διδάσκοντες καθηγητές του τμήματος Νηπιαγωγών Φλώρινας, που για άλλη μια φορά (άλλωστε έχει γίνει επερώτηση για προγενέστερο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών του ιδίου τμήματος το οποίο πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη) εξαγγείλατε μεταπτυχιακό πρόγραμμα του τμήματος Νηπιαγωγών Φλώρινας, το οποίο θα το πραγματοποιήσετε Σαββατοκύριακα στην Κοζάνη!
Ευλόγως λοιπόν θέτω τα παρακάτω ερωτήματα:
Ποιοι είναι οι πραγματικοί λόγοι για αυτήν την απόφαση;
– μήπως δεν επαρκούν οι αίθουσες του πανεπιστημίου στη Φλώρινα και θέλετε το μεταπτυχιακό να έχει ως έδρα του την Κοζάνη;
– μήπως δεν έχουν την κατάλληλη υλικοτεχνική υποδομή οι ήδη υπάρχουσες αίθουσες του πανεπιστημίου στη Φλώρινα;
– μήπως δεν υπάρχει θέρμανση ‘‘τις κρύες νύχτες του χειμώνα’’;
– μήπως τα Σαββατοκύριακα οι δρόμοι προς τη Φλώρινα κλείνουν;
– μήπως η πόλη της Φλώρινας υστερεί σε δωμάτια, όπου θα διαμένουν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές τα προβλεπόμενα Σαββατοκύριακα;
– μήπως η Φλώρινα υπολείπεται σε καταστήματα εστίασης, όπως και αναψυκτήρια, όπου θα σιτίζονται και θα αναπαύονται οι φοιτητές μετά από τα «συμπυκνωμένα και εντατικά» μαθήματα;
– ή μήπως η Φλώρινα είναι μια καταθλιπτική πόλη που δεν ενδείκνυται για την ήρεμη και χαλαρή κατανόηση του ομολογουμένως ενδιαφέροντος περιεχομένου του προαναφερθέντος μεταπτυχιακού προγράμματος σπουδών;
Ας μη γελιόμαστε. Το πανεπιστήμιο της Φλώρινας έχει επαρκείς αίθουσες κατάλληλα εξοπλισμένες και η πρόσβαση στο πανεπιστήμιο αυτό όπως και η θέρμανση του δεν έχει διακοπεί ούτε μία ημέρα. Η Φλώρινα έχει και καταλύματα, και χώρους εστίασης και αναψυκτήρια-καφετέριες, που μπορούν να εξυπηρετήσουν και τον πιο δύσκολο πελάτη καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου.
Σε αυτό που υστερεί η Φλώρινα έναντι της Κοζάνης είναι ότι απέχει 40 λεπτά επιπλέον από τη Θεσσαλονίκη ή από τα Γιάννενα (μέσω Εγνατίας) και είναι δύσκολο για κάποιον που θέλει να επιστρέψει αυθημερόν στη Θεσσαλονίκη ‘‘να κάνει μια ώρα και είκοσι λεπτά παραπάνω’’ την ημέρα.
Δυστυχώς η Φλώρινα υποφέρει από δύο πράγματα: από τους Φλωρινιώτες που δεν την αγαπούν και θαυμάζουν κάθε τι ξενόφερτο και από τους ξένους που της φέρονται ως εκδιδόμενη που…. περνάνε και φεύγουν παίρνοντας ότι καλύτερο έχουν απ’ αυτήν, αφήνοντας πίσω τους τα υπολείμματα της απέχθειάς τους. Ειλικρινά λυπάμαι που για άλλη μια φορά η ακαδημαϊκή κοινότητα δεν συμμερίζεται τον πόνο και τον καημό της πόλης που τους καλοδέχτηκε στην αγκαλιά της και τους συμπεριφέρθηκε σαν να ήταν δικοί της άνθρωποι, και αναρωτιέμαι αν απώτερος σκοπός και στόχος τους είναι μια προηγούμενη επιθυμία τους (γιατί τίποτα δεν μένει κρυφό) να μεταφερθεί το τμήμα Νηπιαγωγών, και όχι μόνο, στη Θεσσαλονίκη, όπως άλλωστε έγινε με το τμήμα Βαλκανικών Σπουδών (το οποίο λειτουργούσε στην πόλη μας με 17 καθηγητές και μόλις πήγε Θεσσαλονίκη διπλασίασε τον αριθμό αυτό).
Δεν είναι αργά λοιπόν να αλλάξετε γνώμη γιατί στην μέχρι τώρα λειτουργία του πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στη Φλώρινα, όλα τα τμήματά του είχαν και έχουν την αμέριστη συμπαράσταση τόσο της περιφέρειας όσο και του δήμου και άλλο τόσο των Φλωρινιωτών.
Πάρτε το χαμπάρι!
Το τμήμα Νηπιαγωγών έχει έδρα του τη Φλώρινα!
Συνέλθετε!

Πέτρος Γ. Γώγος
Περιφερειάρχης Οργανωτικού ΑΝΕΛ Δυτικής Μακεδονίας
Πρόεδρος τοπ. παρ. Δυτικής Μακεδονίας του Συλλόγου Πτυχιούχων Μηχανικών Τ.Ε./Ομίλου Δ.Ε.Η.
Και πάντα Φλωρινιώτης!

TAGGED: Πολιτική, Φλώρινα,