Πιλοτικά σημεία παροχής τροφής και νερού για τα αδέσποτα στο Αμύνταιο

Ημ/νία Ανάρτησης: 5 Ιουνίου, 2018

Σε συνέχεια του προγράμματος αδέσποτων ζώων συντροφιάς που εφαρμόζει ο Δήμος Αμυνταίου για όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα, πέραν των σημάνσεων, εμβολιασμών και στειρώσεων που ήδη υλοποιούνται, ειδικότερα για την πόλη του Αμυνταίου δημιουργήθηκαν 5 πιλοτικά σημεία παροχής τροφής και νερού για τα αδέσποτα της πόλης.

Τα σημεία αυτά έχουν διαμορφωθεί κατάλληλα έτσι ώστε να πληρούνται οι συνθήκες υγιεινής (όπως π.χ. τσιμεντένιο δάπεδο για εύκολο πλύσιμο), ενώ ταυτόχρονα πληρούνται οι συνθήκες ευζωίας των ζώων (όπως π.χ. κατάλληλα δοχεία τροφής και νερού).
Σε αυτά τα ειδικά σημεία (ακολουθεί σχετικό διάγραμμα) υπάλληλοι του Δήμου Αμυνταίου σε συνεργασία με τα μέλη του φιλοζωικού σωματείου «Η ΑΓΚΑΛΙΑ», θα φροντίζουν για την καθαριότητα αλλά και την συνεχή παροχή τροφών και νερού.

Παράλληλα, όποιος Δημότης επιθυμεί, θα έχει την δυνατότητα να εναποθέσει τροφές σε ειδικά διαμορφωμένες «λεκάνες», στα συγκεκριμένα σημεία, αντί να ταΐζει αδέσποτα ζώα συντροφιάς σε πολυσύχναστα κεντρικά σημεία ή σε σημεία που παίζουν μικρά παιδιά και βέβαια κάτω από συνθήκες απαράδεκτες για την δημόσια υγεία.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους συνδημότες μας ότι ο ν.4039/12 όπως αυτός έχει τροποποιηθεί προβλέπει επί λέξη ότι: «Δεν απαγορεύεται η παροχή τροφής και νερού σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς από φιλόζωους πολίτες, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής», αλλά επειδή είναι δύσκολο για όποιον επιθυμεί να ταΐσει ένα αδέσποτο ζώο συντροφιάς να πληροί τους παραπάνω όρους (με ειδικές διαμορφώσεις για καθαριότητα, ειδικά σκεύη, κ.λ.π.), αποφασίστηκε η δημιουργία των ειδικών σημείων.

Άνθρωποι και ζώα πρέπει να συνυπάρχουν και επειδή η επιτυχία της συγκεκριμένης δράσης εξαρτάται από όλους μας, παρακαλούμε τους κατοίκους του Αμυνταίου να σταματήσουν τα ταΐζουν αδέσποτα ζώα στο κέντρο της πόλης. Τους καλούμε να αγκαλιάσουν αυτήν την προσπάθεια, ώστε και τα αδέσποτα ζώα να έχουν την αντιμετώπιση που τους αρμόζει και να μην δημιουργούνται προβλήματα στους συνδημότες μας.

Ακολουθήστε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο YouTube
TAGGED: Αμύνταιο, Δήμος Αμυνταίου,