Πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Διοικητικών Συμβουλίων συνδικαλιστικών οργανώσεων

Ημ/νία Ανάρτησης: 10 Οκτωβρίου, 2011

Την Κυριακή 9 Οκτωβρίου 2011 και ώρα 11:00 π.μ. στο εργατικό κέντρο Φλώρινας, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση Διοικητικών Συμβουλίων συνδικαλιστικών οργανώσεων του νομού μας

Μια πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Νομού Φλώρινας και της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Νομού Φλώρινας στην αίθουσα του εργατικού κέντρου Φλώρινας με θέμα:

«ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΤΑΛΑΝΙΖΟΥΝ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΣΕ ΕΝΑ ΕΝΙΑΙΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗΣ».

 

Aκούστε τη δήλωση του προέδρου του εργατικού κέντρου Φλώρινας Στέφανου Μπίρου

{play}/images/stories/mp3/MPIROS-STEFANOS-DHLOSH-09102011.mp3{/play}

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ                                              ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ

ΚΕΝΤΡΟ                                                                      ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ

ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ                                                  ΝΟΜΟΥ ΦΛΩΡΙΝΑΣ

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Φλώρινα 10 Οκτωβρίου 2011

 

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη των συνδικαλιστικών οργανώσεων όλων των κλάδων του νομού σχετικά με τα προβλήματα που ταλανίζουν την τοπική οικονομία και την ανάγκη συσπείρωσης σε ένα ενιαίο πλαίσιο διεκδίκησης.

 

Στη συζήτηση που πραγματοποίησε το εργατικό κέντρου μαζί με την ομοσπονδία επαγγελματιών βιοτεχνών και εμπόρων, παραβρέθηκαν οι εμπορικοί σύλλογοι Φλώρινας και Αμυνταίου, από το οικονομικό επιμελητήριο Φλώρινας, από τα σωματεία της ΔΕΗ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ και ΛΥΓΚΗΣΤΙΣ, Αρτοποιών, Οδηγών, Αστυνομικών, Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Νοσοκομείου, Ιδιοκτητών Φορτηγών ΓΑΙΑ, ο Πρόεδρος Δημοτικής κοινότητας Φλώρινας και Φοιτητές της σχολή καλών τεχνών.

 

Για πρώτη φορά στο νομό συζητήσαμε στο ίδιο τραπέζι εργαζόμενοι και εργοδότες. Η σύσκεψη αυτή ανέδειξε ότι υπάρχει δυνατότητα επικοινωνίας του συνδικαλιστικού κινήματος με όλους τους παραγωγικούς κλάδους της οικονομίας.

 

Οι διαπιστώσεις από την κρίση μας επιβάλουν ότι πρέπει συντεταγμένα όλοι μαζί να αντιμετωπίσουμε τη μεγάλη ύφεση που έχει η τοπική μας οικονομία, που συνεχώς συρρικνώνεται από τις μειώσεις των μισθών και των συντάξεων αλλά και από τη μεγάλη πτώση του τζίρου των επιχειρήσεων.

 

Αποφασίσαμε από κοινού θέτοντας προτεραιότητες σε τοπικό και κεντρικό επίπεδο να παρέμβουμε, αναδεικνύοντας τις ανάγκες και τις ιδιαιτερότητες που έχουμε ως νομός.

 

Διεκδικούμε:

  1. Το χαρακτηρισμό του νομού σε ειδικό καθεστώς φορολογικών κινήτρων από μέρους της πολιτεία(μείωση πετρελαίου θέρμανσης, ΦΠΑ)
  2. Τη δημιουργία ζώνης ελεύθερου εμπορίου με τη γειτονική χώρα με την κατάργηση της βίζας των κατοίκων της FYROM.
  3. Επενδύσεις σε όλους τους κλάδους της οικονομίας είτε αφορούν των πρωτογενή τομέα, είτε τις ΑΠΕ, όπου έχουμε συγκριτικά πλεονεκτήματα ως περιοχή
  4. Τη διάνοιξη του ορυχείου Κλειδίου, Βεύης και την κατασκευή της 2ης μονάδας της Φλώρινας
  5. Την ενίσχυση των τοπικών επιχειρήσεων από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ ΑΕ, η οποία τις προμήθειες της, έχει την υποχρέωση να κάνει από την τοπική αγορά.
  6. Ανάδειξη των τοπικών προϊόντων
  7. Στήριξη με κάθε τρόπο των τιμών των ενοικίων των φοιτητών
  8. Μείωση στα ενοίκια των καταστημάτων για να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των δύσκολων καταστάσεων που βρίσκεται η οικονομία και να είναι πιο ανταγωνιστικά τα προϊόντα τους
  9. Την παραμονή και ενίσχυση της σχολής καλών τεχνών καθώς και των άλλων πανεπιστημιακών και τεχνολογικών σχολών

 

Αποφασίσαμε όλοι μαζί με τον ορισμό επιτροπής να συνεδριάζουμε σε τακτά χρονικά διαστήματα, να παρεμβαίνουμε με κάθε τρόπο διασφαλίζοντας τα συμφέροντα των κατοίκων του νομού, προβάλλοντας ότι όλοι μαζί μπορούμε να ανατρέψουμε τη βύθιση της τοπικής οικονομίας και την ανάγκη να συνειδητοποιήσουν οι συμπολίτες μας ότι πρέπει να στηρίξουν τις τοπικές επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους σε μια σχέση εμπιστοσύνης και αλληλεγγύης.

 

Επίσης συμφωνήσαμε να πραγματοποιήσουμε από κοινού απεργιακές κινητοποιήσεις για να διεκδικήσουμε όλα τα παραπάνω.

 

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΤΟΥ ΕΚΦ                                                  ΤΗΣ ΟΕΒΕΦ

 

ΜΠΙΡΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ                                ΣΑΠΑΛΙΔΗΣ ΣΑΒΒΑΣ