Γιαννιτσοπούλου υποψήφια Δήμαρχος Αμυνταίου
ΡΟΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Πραγματοποιήθηκε η εικαστική έκθεση «ΊΣΟ-ΚΡΑΤΗΜΑ» στις  Πρέσπες.

Ημ/νία Ανάρτησης: 29 Αυγούστου, 2023

Η εικαστική έκθεση της Κωνσταντίνας Καρρά με τίτλο: «ΊΣΟ-ΚΡΑΤΗΜΑ» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στο Κέντρο Πληροφόρησης Πύλης της Μονάδας Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Πρεσπών & Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Μακεδονίας του Οργανισμού Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) από 25 έως 27 Αυγούστου.

ΊΣΟ ΚΡΑΤΗΜΑ (3)
Στιγμιότυπα της εικαστικής έκθεσης/φωτογραφίες: Σάββας Παπαδόπουλος

Πηγή έμπνευσης της εικαστικής αναζήτησης της δημιουργού αποτέλεσε το δάσος υπερ-αιωνόβιων αρκεύθων Αγίου Γεωργίου Ψαράδων, το οποίο αποτελεί το πιο αντιπροσωπευτικό δάσος αρκεύθου στην Ελλάδα και το μοναδικό που ξεπερνά, πιθανότατα, σε ηλικία τα 500 έτη.

Μέσα από 24 έργα η καλλιτέχνης προσπάθησε να αναδείξει τη σπουδαιότητα και την ανάγκη προστασίας ενός τόπου με φυσική, ιστορική και πολιτισμική αξία. Η έκθεση περιλάμβανε επιπλέον 13 έργα, πολυδιάστατης καλλιτεχνικής νοοτροπίας, συνοδευόμενα από ήχους της φύσης και εμπνευσμένα από τα ταξίδια της δημιουργού στα δασικά συμπλέγματα της ευρύτερης περιοχής της Φλώρινας.

Την έκθεση επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Σωτήρης Βόσδου, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού Φλώρινας κα Σοφία Φουδούλη – Τζώτζη, ο πρόεδρος της κοινότητας Φλώρινας κ. Κωνσταντίνος Ρόζας, εκπρόσωποι του Δήμου Πρεσπών καθώς και πολλοί φιλότεχνοι επισκέπτες.

Η δημιουργός κ. Κωνσταντίνα Καρρά ευχαριστεί τον ΟΦΥΠΕΚΑ για τη φιλοξενία της έκθεσης στον χώρο του Κέντρου Πληροφόρησης Πύλης Πρεσπών. Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί και σε άλλες προστατευόμενες περιοχές της Ελλάδος με στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού για τα προστατευόμενα είδη χλωρίδας.

ΊΣΟ ΚΡΑΤΗΜΑ (1)
Στιγμιότυπα της εικαστικής έκθεσης/φωτογραφίες: Σάββας Παπαδόπουλος

ΊΣΟ ΚΡΑΤΗΜΑ (5)

ΟΦΥΠΕΚΑ

Ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ) είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου και σκοπός του είναι η εφαρμογή της πολιτικής που χαράσσει το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, με αιχμή τις βιώσιμες πρακτικές, για τη διαχείριση των προστατευόμενων περιοχών στην Ελλάδα, τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, την προώθηση και υλοποίηση δράσεων αειφόρου ανάπτυξης και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Εποπτεύεται από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, έχει διοικητική και οικονομική αυτοτέλεια και λειτουργεί προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος κατά τους κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας

Στιγμιότυπα της εικαστικής έκθεσης/φωτογραφίες: Σάββας Παπαδόπουλος

ΊΣΟ ΚΡΑΤΗΜΑ (4)
Στιγμιότυπα της εικαστικής έκθεσης/φωτογραφίες: Σάββας Παπαδόπουλος
ΊΣΟ ΚΡΑΤΗΜΑ (2)
Στιγμιότυπα της εικαστικής έκθεσης/φωτογραφίες: Σάββας Παπαδόπουλος
TAGGED: ΊΣΟ-ΚΡΑΤΗΜΑ, Πρέσπες,