Πρέσπες Στο μεγαλύτερο Εθνικό Δρυμό της χώρας γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

Ημ/νία Ανάρτησης: 8 Ιουνίου, 2012

prespes-hmera-perivallontos-2012-a

Σπάνιοι άνθρωποι, αλλά μαζί δυνατοί…

Στο μεγαλύτερο Εθνικό Δρυμό της χώρας γιορτάσαμε για ακόμη μια χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έχοντας μαζί μας μια μεγάλη παρέα σπάνιων ανθρώπων.  Η 5η Ιουνίου αποτελεί αφορμή για να θυμηθούμε πως ο άνθρωπος είναι αναπόσπαστο μέρος τη φύσης απόλυτα εξαρτημένος από αυτήν. Υπάρχουν όμως πολλοί άνθρωποι που παλεύουν καθημερινά για μια πιο ουσιαστική και ποιοτική ζωή.  Δεν έχουν δεδομένο κανένα λεπτό της ώρας μιας και για τους περισσότερους, η πάθησή τους είναι σπάνια και γι αυτό δύσκολα ανιχνεύσιμη κι αντιμετωπίσιμη… Η πρόσβασή τους σε Κέντρα Πληροφόρησης και η ενημέρωσή τους αποτελούν αναμφίβολα αναφαίρετο δικαίωμα.

Έτσι, ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Πρεσπών σε συνεργασία με το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Μελίτης περιηγήθηκαν στο Εθνικό Πάρκο Πρεσπών μαζί με 80 συνολικά παιδιά, συνοδούς και εκπαιδευτικούς του 4θέσιου Ειδικού Πειραματικού Σχολείου Α’ βάθμιας εκπαίδευσης Φλώρινας και του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΕΕΕΕΚ) της Β’ βάθμιας εκπαίδευσης Ν. Φλώρινας.

prespes-hmera-perivallontos-2012-b

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν στο Θεματικό Κέντρο Πύλης όπου οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν από την υπεύθυνη των Κέντρων Ενημέρωσης του Φορέα Διαχείρισης για τις λίμνες, τα υδρόβια πουλιά και την αλιεία στην Πρέσπα.  Στη συνέχεια τα παιδιά ζωγράφισαν και αποτύπωσαν τα μηνύματά τους για το περιβάλλον σε οικολογικές υφασμάτινες τσάντες που τους παραχώρησε το ΚΠΕ Μελίτης.  Ξεκουράστηκαν για λίγο δοκιμάζοντας τοπικά παραδοσιακά εδέσματα της Πρέσπας και συνέχισαν την ξενάγησή τους στον ιδιαίτερο οικισμό του Αγίου Γερμανού και στο Συνεταιρισμό φασολοπαραγωγών «Πελεκάνος» όπου ενημερώθηκαν για την καλλιέργεια του φασολιού.  Μόνο ο καιρός  στάθηκε εμπόδιο για να ολοκληρώσουμε το καθιερωμένο πρόγραμμα Υπαίθριας Ενημέρωσης & Παρατήρησης Πουλιών με κιάλια και τηλεσκόπια που εφαρμόζεται σε όλα τα σχολεία που επισκέπτονται την περιοχή, αλλά οι χαρούμενες εκφράσεις στα πρόσωπα των παιδιών αποτέλεσαν τη μεγαλύτερη ικανοποίηση για όλους.

Ο Φορέας Διαχείρισης συμμετείχε και στις εκδηλώσεις της Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Φλώρινας που πραγματοποιήθηκαν στην παραποτάμια περιοχή του Σακουλέβα δίνοντας μαζί με το Πολιτιστικό Τρίγωνο και την Εταιρία Προστασίας Πρεσπών πληροφορίες σε όλα τα παιδιά για την περιοχή και τις δράσεις τους για το περιβάλλον.

Ευχαριστούμε όλους όσους συμμετείχαν αλλά και μας βοήθησαν να στείλουμε το μήνυμά μας: η ενημέρωση για το περιβάλλον είναι δύναμη!

Ακολουθήστε μας στο YouTube..

Ακολουθήστε μας στο YouTube..
TAGGED: Πρέσπες,