Πρόγραμμα της εθελοντικής δεντροφύτευσης στον δήμο Αμυνταίου

  Ο Δήμος Αμυνταίου σε συνεργασία με τo Α.Κ.Ε.Τ.Α-Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο του έργου LIFE terra υλοποιεί το πρόγραμμα της εθελοντικής δεντροφύτευσης.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο ευρωπαϊκό πρόγραμμα που στοχεύει στον μετριασμό των επιπτώσεων από την κλιματική αλλαγή με τη φύτευση δέντρων. Συγκεκριμένα, το έργο LIFE Terra επιδιώκει να δημιουργήσει ένα κίνημα φύτευσης 500 εκατομμυρίων δέντρων σε 8 χώρες της Ευρώπης σε 5 χρόνια, αξιοποιώντας και παρακολουθώντας το δικό του μηχανισμό δέσμευσης του άνθρακα και παρέχοντας στους πολίτες τη δυνατότητα να λάβουν μέτρα κατά της κλιματικής κρίσης. Στην Ελλάδα συμμετέχει μόνο η Δυτική Μακεδονία στην οποία θα φυτευτούν συνολικά 250.000 δέντρα

Στον Δήμο Αμυνταίου οι εκδηλώσεις δεντροφύτευσης θα ξεκινήσουν την Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2021 στις 10:00 στην Τ.Κ Φιλώτα και την Πέμπτη 11 Νοεμβρίου στις 11:00 στην πόλη του Αμυνταίου. Στη δράση θα πάρουν μέρος εθελοντές της Δημοτικής Κοινότητας Αμυνταίου, των Τοπικών Κοινοτήτων Λεβαίας, Φαραγγίου και Φιλώτα του Δήμου Αμυνταίου καθώς και μαθητές των Γυμνασίου Αμυνταίου, Γενικού Λυκείου Αμυνταίου, 2ου και 3ου Δημοτικού Σχολείου Αμυνταίου, 4ο νηπιαγωγείου Αμυνταίου, Γυμνασίου και Λυκείου Φιλώτα.

Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί και σε άλλες περιοχές του Δήμου με την προοπτική εφαρμογής του σε όλο τον Δήμο Αμυνταίου.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση