Ρεκόρ προσέλευσης κόσμου αναμένεται στον αγιασμό των υδάτων σε όλη την Αυστραλία

Χιλιάδες ομογενών αναμένεται να παρακολουθήσουν τον αγιασμό των υδάτων που θα γίνει αυτή την Κυριακή σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Αυστραλίας.
Το γεγονός ότι η εορτή των Θεοφανίων φέτος είναι Κυριακή, μαζί, φυσικά, με το καλοκαίρι θα δώσει τη δυνατότητα σε ακόμη περισσότερους ομογενείς να παρακολουθήσουν τις τελετές του αγιασμού των υδάτων στις θάλασσες της Μελβούρνης, του Σίδνεϊ, της Αδελαΐδας και των άλλων πόλεων.

Εκατοντάδες άτομα αναμένεται, μάλιστα, να βουτήξουν για την ανάσυρση του σταυρού και να ευλογηθούν, όπως επιβάλει το έθιμο, μιας και τα θαλάσσια ύδατα δεν είναι ψυχρά αυτή την εποχή.

Στη Μελβούρνη ο κεντρικός εορτασμός θα γίνει, όπως κάθε χρόνο, στο Port Melbourne.
Χιλιάδες πιστοί αναμένεται να κατακλύσουν το το ιστορικό λιμάνι της πόλης, εκεί που κάποτε έφθαναν τα υπερωκεάνια με τους μετανάστες. Παρούσα αναμένεται να είναι και η πολιτική ηγεσία της Πολιτείας, που συμμετέχει κάθε χρόνο στην τελετή και το γλέντι που ακολουθεί τον αγιασμό των υδάτων.

Πολύς κόσμος αναμένεται να παρευρεθεί και στο Frankston, μιας και εκεί γιορτάζει και ο ιερός ναός των Θεοφανίων.
Πολύς κόσμος συγκεντρώνεται επίσης και στον αγιασμό των υδάτων που γίνεται στην αποβάθρα του Rye, που οργανώνεται από την Ενορία Παναγίας Καμαριανής Red Hill.
Στο Σίδνεϊ η κεντρική τελετή του αγιασμού των υδάτων γίνεται στη θάλασσα του Yarra Bay (La Perouse).

πηγή Νέος Κόσμος

Pin It

Αφήστε μια απάντηση