Σχολή Γεωπονικών Επιστημών-Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας| Αξιοποίηση υποπροϊόντων της βιομηχανίας παραγωγής χυμών για την παραγωγή βελτιωμένων συστατικών ζωοτροφών

Ημ/νία Ανάρτησης: 19 Μαρτίου, 2024

Σχολή Γεωπονικών Επιστημών – Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας,  αξιοποίηση υποπροϊόντων της βιομηχανίας παραγωγής χυμών (πορτοκάλι) για την παραγωγή βελτιωμένων συστατικών ζωοτροφών για μικρά μηρυκαστικά (πρόβατα).

Κυκλοφόρησε το βίντεο όπου παρουσιάζεται η αξιοποίηση υποπροϊόντων της βιομηχανίας παραγωγής χυμών (πορτοκάλι) για την παραγωγή βελτιωμένων συστατικών ζωοτροφών για μικρά μηρυκαστικά (πρόβατα). Η μελέτη πραγματοποιείται στην Ελλάδα.

Παρουσιάζεται η μετατροπή της πρώτης ύλης (φλούδες πορτοκάλι) σε ζωοτροφή, η ενσωμάτωση της στο σιτηρέσιο, η μέτρηση της γαλακτοπαραγωγής και τέλος η παρασκευή γιαουρτιών και ο έλεγχος των ποιοτικών χαρακτηριστικών τους.

Το βίντεο είναι στα πλαίσια του έργου NEWFEED (Turn Food Industry By-products into secondary Feedstuffs via Circular-Economy Schemes) που αποτελεί μέρος του προγράμματος PRIMA και χρηματοδοτείται μέσω του πλαισίου Ε.Ε. Horizon 2020, στο οποίο συμμετάσχει η Σχολή Γεωπονικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Ιστοσελίδα προγράμματος

https://newfeed-prima.eu/

Sheep2 Truck Yoghort Στιγμιότυπο οθόνης 2024 03 19 192652

TAGGED: Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, Φλώρινα,