Σε νέες εκλογές οδηγείται η χώρα

Ημ/νία Ανάρτησης: 15 Μαΐου, 2012

papoylias_politikoi_arxigoi2

Σε νέες εκλογές οδηγείται η χώρα

Ακαρπη η προσπάθεια Παπούλια για σχηματισμό κυβέρνησης

Ακαρπη απέβη η προσπάθεια του Προέδρου της Δημοκρατίας για σχηματισμό κυβέρνησης προσωπικοτήτων. Στη μία το μεσημέρι της Τετάρτης θα υπάρξει νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για τον σχηματισμό υπηρεσιακής κυβέρνησης, η οποία θα οδηγήσει τη χώρα σε νέες εκλογές. Στην συνάντηση που είχε ο Κάρολος Παπούλιας με τον Αντώνη Σαμαρά, τον Αλέξη Τσίπρα, τον Βαγγέλη Βενιζέλο, τον Πάνο Καμμένο και τον Φώτη Κουβέλη δεν προέκυψε συμφωνία. «Κάποιοι έθεσαν υπεράνω του εθνικού συμφέροντος το στυγνό κομματικό τους συμφέρον», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος. «Προτιμούν τους δανειστές από την εθνική λύση», ανέφερε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος. «Από την πρώτη στιγμή κάποιες δυνάμεις ήθελαν τις νέες εκλογές», τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης.

Βενιζέλος: Προέταξαν το κομματικό συμφέρον

«Η χώρα οδεύει δυστυχώς ξανά σε εκλογές υπό πολύ άσχημες συνθήκες, επειδή κάποιοι έθεσαν εν ψυχρώ υπεράνω του εθνικού συμφέροντος το στυγνό κομματικό τους συμφέρον» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος σε δήλωσή του μετά το πέρας της σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών.

Όσοι προέταξαν το κομματικό τους συμφέρον παρερμήνευσαν την επιθυμία του λαού, τόνισε ο κ.Βενιζέλος.

Η συνάντηση

Στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας δεν μετείχε η γενική γραμματέας του ΚΚΕ, ενώ δεν είχε κληθεί ο Νίκος Μιχαλολιάκος.

Ανοίγοντας τη συζήτηση, ο Κάρολος Παπούλιας ανέφερε ότι πρέπει να καταβληθεί κάθε προσπάθεια για τον σχηματισμό μίας κυβέρνησης προσωπικοτήτων.

Το κλίμα δυναμιστίστηκε από την κόντρα του Βαγγέλη Βενιζέλου με τον Αλέξη Τσίπρα και του Αντώνη Σαμαρά με τον Πάνο Καμμένο.

Στην πρώτη περίπτωση, ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Βενιζέλο για το ομόλογο που λήγει σήμερα, και ο κ. Βενιζέλος τού απάντησε: «έχεις μέντορα τον Αλέκο Αλαβάνο που διαφωνεί μαζί σου».

Στη σύσκεψη υπήρξε πρόταση του Πάνου Καμμένου να στηριχθεί κυβέρνηση βάσει του σχεδίου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων με πρωθυπουργό τον ίδιο, αλλά η πρόταση αυτή δεν έγινε δεκτή.

Προσερχόμενος στο Προεδρικό Μέγαρο ο Βαγγέλης Βενιζέλος δήλωσε «μόνο ο Θεός το ξέρει», απαντώντας στην ερώτηση αν σήμερα θα είναι μια καλή ημέρα.

Ο Πάνος Καμμένος δήλωσε πως «για να γίνει κυβέρνηση εθνικής ενότητας πρέπει να αντιληφθούν όλοι ότι δεν γίνεται με προβοκάτσιες και τακτικές του χθες» και τόνισε ότι ο ελληνικός λαός έδωσε μια σαφέστατη εντολή, η οποία είναι, όπως είπε, απαλλαγή από το μνημόνιο.

Υπενθυμίζεται πως είχε ακυρωθεί η προγραμματισμένη για τη μία το μεσημέρι συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον κ. Καμμένο.

Ακολουθήστε μας στο YouTube..

Ακολουθήστε μας στο YouTube..