Σε συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ρέσεν συμμετείχε ο δήμος Αμυνταίου

Συνάντηση εργασίας που προκάλεσε το Επιμελητήριο της Μπίτολα πραγματοποιήθηκε στο Δήμο Ρέσεν της Βόρειας Μακεδονίας, την Παρασκευή 27 Μαϊου 2022. Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Δήμαρχος του Ρέσεν, ο Δήμαρχος της Μπίτολα, εκπρόσωπος της Κεντρικής Ένωσης Βορείου Μακεδονίας, η Αντιδήμαρχος Αμυνταίου κ.Ελένη Γυρίκη, εκπρόσωποι των Δήμων Φλώρινας και Πρεσπών καθώς και του Επιμελητηρίου Φλώρινας.

Η ανανέωση και η προώθηση της διασυνορικής συνεργασίας στην μετά κορωνοϊό περίοδο μεταξύ των Δήμων και των Επιχειρηματικών Κοινοτήτων  στην Πρέσπα-Πελαγονία, περιοχή  στις παραμεθόριες περιοχές της Δημοκρατίας  της Βόρειας Μακεδονίας και της Δημοκρατίας της Ελλάδας, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συζήτησης.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης η οποία διεξήχθη σε θετικό κλίμα συζητήθηκαν εκτενώς η ανάγκη για ευρύτερη συνεργασία σε Ευρωπαϊκά προγράμματα, διασυνοριακές συνεργασίες, σε «επιχείρηση-προς-επιχείρηση»( b2b) συναντήσεις και εν γένει σε δικτυώσεις που έχουν στόχο την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας στη μετά covid εποχή.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση