Σειρά επαφών πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα την 28-30 Μαρτίου

Ημ/νία Ανάρτησης: 31 Μαρτίου, 2023

Σειρά επαφών πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης κατά την επίσκεψη του στην Αθήνα την 28-30 Μαρτίου.

 

Αρχικά επισκέφτηκε τον Υφυπουργό Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη, όπου έθεσε και πάλι το θέμα του Κλειστού Γυμναστηρίου Φιλώτα. Κατέθεσε την μελέτη για την κατασκευή του κλειστού Γυμναστηρίου καθώς και τον προϋπολογισμό αυτής, με την προοπτική να ενταχθεί το έργο στην νέα προγραμματική περίοδο με φορέα υλοποίησης την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

 

Έπειτα επισκέφτηκε την ΕΤΑΔ (Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου), όπου συνάντησε τον Διευθύνοντα Σύμβουλο, κ. Παναγιώτη Μπαλωμένο, την Διευθύντρια Μονάδας Αξιοποίησης Ακινήτων & Παρακολούθησης Μισθώσεις κα. Σοφία Φαλτσέτα καθώς και εκτιμητές της εταιρίας. Η συζητητή επικεντρώθηκε στις αποκαλυφθείσες εκτάσεις των Τοπικών Κοινοτήτων Αγίου Παντελεήμονα, Βεγόρας, Μανιακίου και Φαραγγίου με σκοπό η διαχείριση των συγκεκριμένων εκτάσεων να γίνεται από τον Δήμο Αμυνταίου με σαφώς μειωμένο τίμημα, παρέχοντας έτσι τη δυνατότητα στους ιδιοκτήτες αυτών να τις αξιοποιήσουν σε χρηματοδοτικά προγράμματα εν όψη μεταλιγνητικής εποχής στη περιοχή μας.

Τέλος συνάντησε τον Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης κ. Πελοπίδα Καλλίρη στα γραφεία της Υπηρεσίας ΔΑΜ.Η αποκατάσταση του εγκαταλελειμμένου ορυχείου Βεγόρας και η ένταξή του στο Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ).ήταν το επίκεντρο της συνάντησης. Ο Δήμαρχός ενημέρωσε τον διοικητή και τους συνεργάτες του  για το μέγιστο βαθμό ετοιμότητας που υπάρχει στο συγκεκριμένο έργο. Καθώς οι εξής μελέτες, Μελέτη Εφαρμογής, Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και Φυτοτεχνική Μελέτη έχουν ολοκληρωθεί. Στόχος όλων των εμπλεκόμενων φορέων είναι η άμεση έναρξη των εργασιών αποκατάστασης. Το έργο θα δώσει θέσεις εργασίας και οικονομική ώθηση στον τόπο μας, αλλάζοντας την εικόνα της περιοχής.

TAGGED: Αμύνταιο, Πολιτική,