Σεβασμιότατος Συμεών Θέλω να είμαι ο Μητροπολίτης της Καρδιάς σας Υποδοχή και Ενθρόνιση στη Λαμία (βίντεο & φωτο)

Σεβασμιότατος Συμεών Θέλω να είμαι ο Μητροπολίτης της Καρδιάς σας Υποδοχή και Ενθρόνιση στη Λαμία (βίντεο & φωτο)

Η Μητρόπολη Φθιώτιδας υποδέχτηκε με λαμπρότητα και επισημότητα τον νέο Ποιμενάρχη της, κλήρος και λαός εκπρόσωποι απ όλα τα κόμματα φορείς από την Λαμία ήταν παρόντες στην πλατεία Πάρκου και στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Παρόντες ήταν ο βουλευτής Γιάννης Αντωνιάδης ο αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Κιοσές.

Το παρόν έδωσαν κάτοικοι από την ιδιαίτερη πατρίδα του Σεβασμιότατου τα Ασπρόγεια αλλά και από την Φλώρινα και την Καστοριά.

Ο δήμαρχος Λαμίας Θύμιος Καραϊσκος χαρακτήρισε  μέρα γιορτής το Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2019  για τη Λαμία και ολόκληρη τη Φθιώτιδα ο ερχομός σας εγκαινιάζει μια νέα σελίδα για τον τόπο μας.
Ο ερχομός σας φέρει ελπίδα και βεβαιότητα που πηγάζει από τον πλούτο των χαρισμάτων με τα οποία η χάρη του Θεού σας έχει προικίσει. Έρχεστε να διακονήσετε έναν τόπο ειρηνικό και φιλοπρόοδο. Είμαι βέβαιος ότι θα είστε άξιος συνεχιστής των προκατόχων σας.

Ο κ. Καραϊσκος ευχήθηκε στον νέο μητροπολίτη η ευλογία του Κυρίου να συνοδεύει την ποιμαντορία του, να τον φωτίζει και να τον προστατεύει και τον διαβεβαίωσε ότι ο δήμος Λαμιέων θα σταθεί αρωγός στο έργο του, σεβόμενος τους διακριτούς ρόλους.

 

Ο μητροπολίτης Φθιώτιδος κατά τη διάρκεια της υποδοχής στη Λαμία απηύθυνε κάλεσμα σε όλους όσοι ήρθαν στη Λαμία για την ενθρόνισή μου να την επισκέπτονται συχνά  συμπλήρωσε δε ότι υπηρέτησε στην περιοχή ως στρατιώτης, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι έρχομαι και πάλι ως στρατιώτης Ιησού Χριστού, με την ευχή του πνευματικού μου πατέρα, Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου, για να υπηρετήσω όχι ως έφεδρος αλλά ως μόνιμος την τοπική μητρόπολη.

Ο νέος μητροπολίτης είπε ότι στις 24 Νοεμβρίου θα τελέσει την πρώτη του λειτουργία σε ένα ορεινό χωριό της Δυτικής Φθιώτιδας το Νικολίτσι, ως συμβολική έκφραση της διαθέσεως του και των προθέσεων του να βρεθεί σε κάθε γωνιά του νομού Φθιώτιδας Στο χωριό που απέχει μερικές δεκάδες χιλιόμετρα από την έδρα της Μητροπόλεως μας και που αυτήν την ώρα έχει μονάχα ένα κάτοικο. Γι’ αυτόν τον ένα, για τον κάθε ένα, γι’ αυτόν τον φύλακα του χωριού και για τον κάθε θεματοφύλακά της ιστορίας του τόπου μας θα λειτουργήσω εκεί την επόμενη Κυριακή» τ’ονισε ο μητροπολίτης Συμεών.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή κατά την οποία ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε ένα παιδί το οποίο βρισκόταν σε αναπηρικό αμαξίδιο λέγοντας του θα παλέψεις κι άλλο και θα σηκωθείς όρθιος. Θα με θυμηθείς

Ο τοποτηρητής της μητρόπολης Φθιώτιδος, μητροπολίτης Δημητριάδος Ιγνάτιος κατά την διάρκεια της ενθρόνισης του νέου μητροπολίτη μίλησε για το έργο του επισκόπου, ο οποίος επιτελεί το διπλό λειτούργημα της ενότητας που του απευθύνει η Εκκλησία, τόσο εντός της τοπικής Εκκλησίας, ενώνοντας τα μέλη της, αλλά και εκτός αυτής, ενώνοντας τα μέλη της τοπικής Εκκλησίας με την καθ όλη Εκκλησία.

Ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, ως εκπρόσωπος της Κυβέρνησης είπε η ευλάβεια της φθιωτικής κοινωνίας κοσμείται από βαθιά πίστη και ακλόνητη αγάπη στην Εκκλησία, είστε από σήμερα ο σεπτός πατέρας που θα έχει στα χέρια του το πηδάλιο της φθιωτικής εκκλησίας, σας υποδεχόμαστε με ενθουσιασμό ως τον καλό σπορέα για να συμμετέχουμε πιο δυναμικά στην μεγάλη του Χριστού Εκκλησία και ευχήθηκε η ποιμαντορική ράβδος σας να είναι δάδα της ορθοδοξίας.

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως στο χαιρετισμό της υπογράμμισε το φιλανθρωπικό έργο του νέου μητροπολίτη Φθιώτιδος, τονίζοντας ότι με ανιδιοτέλεια και πραγματική αφοσίωση επιτελεί πλούσιο έργο προς τον συνάνθρωπο.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, δήλωσε ότι έχουμε ανάγκη από επισκόπους που γνωρίζουν το ιστορικό βάθος αλλά ζουν στο σήμερα, που έλκουν τους ανθρώπους κοντά τους και, με όπλο την ορθόδοξη πίστη, τους εμπνέουν να γίνονται δημιουργικοί.

Τέλος  ένα μεγάλο ευχαριστώ στον πατέρα Γεώργιο και την Μητρόπολη Φθιώτιδας για την άριστη φιλοξενία που μας επιφύλαξαν καλή αντάμωση.

ΆΞΙΟΣ!

Pin It

Αφήστε μια απάντηση