ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης Όλες και όλοι στην απεργία

syrizaΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΠΕΜΠΤΗΣ 12/11/15 ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΙΕΣ ΤΗΣ ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

Η σύγκρουση της κυβέρνησης με τους δανειστές εξακολουθεί να αποτελεί έναν παράγοντα που παίζει καθοριστικό ρόλο στις πολιτικές που διαμορφώνονται. Η μάχη για την σωτηρία της πρώτης κατοικίας, ο αγώνας για ένα αναδιανεμητικό σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, αποτελούν μερικά από τα πιο κρίσιμα επίδικα αυτής της περιόδου. Στην ίδια κατηγορία ανήκει και το άλλο μεγάλο εκκρεμές θέμα της διαπραγμάτευσης, το οποίο σχετίζεται με την αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων μέσα από την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την κατάργηση των ομαδικών απολύσεων.

Η κυβέρνηση δεν πρέπει να μείνει μόνη της σε αυτές τις μάχες. Η κινητοποίηση της κοινωνίας για την μαχητική διεκδίκηση της ανατροπής της λιτότητας και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών συνεχίζει να αποτελεί αναγκαιότητα .
Η κινητοποίηση του αγωνιζόμενου τμήματος της κοινωνίας είναι η πιο κρίσιμη πλευρά του συνολικού αγώνα που διεξάγει η χώρα μας για να αλλάξουν τα πράγματα εδώ και στην Ευρώπη.

Οι ηγεσίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ χρωματίζουν την απεργιακή κινητοποίηση με αντικυβερνητικούς τόνους. Η στάση τους όμως είναι οξύμωρη και αντιφατική αν θυμηθούμε ότι λίγους μήνες πριν η ΓΣΕΕ συμπαρατάχθηκε απόλυτα με αυτούς που ζητούσαν να συμφωνήσει η κυβέρνηση με κάθε απαίτηση των δανειστών, και προπαγάνδισε, δίνοντας μάχη, για την υπερψήφιση του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα, ενώ η ΑΔΕΔΥ δεν κατάφερε σε όλη την διάρκεια των μνημονιακών χρόνων να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της περιόδου.

Ενώ διανύουμε το έκτο έτος πολιτικών που κατεδάφισαν κοινωνικές κατακτήσεις και δικαιώματα, διέλυσαν την μεσαία τάξη και απογείωσαν την φτώχεια και την ανεργία, είναι αυτονόητο πως ο λαός μας πρέπει να συνεχίσει να παλεύει στους δρόμους.
Θεωρούμε πως κάθε συλλογική δράση που στοχεύει στην ήττα των νεοφιλελεύθερων μονόδρομων αποτελεί σύμμαχο στην τεράστια προσπάθεια που κάνουν η κυβέρνηση και η χώρα.

Η μεθαυριανή απεργιακή κινητοποίηση, ανεξάρτητα από το πλαίσιο, και την ανικανότητα των ηγεσιών των συνδικάτων να αντισταθούν αποτελεσματικά , δίνουν μια μεγάλη ευκαιρία για να εκφραστεί η αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας της κοινωνίας στην λιτότητα , στις απαιτήσεις των δανειστών και στην υποστήριξη που αυτές βρίσκουν στο εσωτερικό της χώρας από το μπλοκ των νεοφιλελεύθερων πολιτικών δυνάμεων
Οι αγώνες για εργασιακά δικαιώματα, αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, οι αγώνες για την υπεράσπιση των κοινωνικών αγαθών, κεκτημένων και αναγκών ενάντια στην κερδοσκοπία, όχι μόνο δεν αναστέλλονται αλλά συνεχίζονται.
Οι εργαζόμενοι, με τις κινητοποιήσεις τους μπορούν να αποτελέσουν τον καταλυτικό παράγοντα για την αλλαγή των συσχετισμών, προκειμένου το κοινωνικό μέτωπο να κάμψει αξιώσεις και προαπαιτούμενα, διαμορφώνοντας ακόμα και σε αντίξοες συνθήκες την δική του αδιαπραγμάτευτη ατζέντα.

Καλούμε τα μέλη, τους φίλους και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ να πάρουν μέρος μαζικά στην απεργία της Πέμπτης 12/11/15 και τις απεργιακές συγκεντρώσεις που διοργανώνουν ΓΕΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στις πλατείες Κοζάνης και Πτολεμαΐδας.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση