ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΩΝ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΖΗΤΟΥΝ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Τα σωματεία:

1. Οδηγών Ν. Φλώρινας

2. Χειριστών Ν. Φλώρινας

3. Λιγνιτωρύχων και Ασβεστοκαμίνων Βεύης

4. Ιδιοκτητών Φορτηγών & Μηχανημάτων Ν. Φλώρινας «ΓΑΙΑ»

 

παραβρέθηκαν στην Κοζάνη την 20-01-2011 με την ευκαιρία της επίσκεψης του Πρωθυπουργού προκειμένου να ζητήσουν την προσωπική του παρέμβαση για την άμεση επαναλειτουργία των λιγνιτωρυχείων του Ν. Φλώρινας.

Αναρτήθηκε πανό με το εξής μήνυμα:

«ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΟΡΥΧΕΙΩΝ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΣΕΒΑΣΜΟ ΣΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ, ΕΡΓΑΣΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΟΔΗΓΩΝ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ, ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΩΝ ΚΑΙ ΑΣΒΕΣΤΟΚΑΜΙΝΩΝ ΒΕΥΗΣ, ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ & ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ «ΓΑΙΑ»

 

Στόχος μας ήταν η επίδοση στα χέρια του Πρωθυπουργού του παρακάτω υπομνήματος

 

«ΥΠΟΜΝΗΜΑ

Προς: Αξιότιμο Πρωθυπουργό της Χώρας,

κ. Γεώργιο Α. Παπανδρέου

Φλώρινα, 20 Ιανουαρίου 2011

ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΩΝ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ

Αξιότιμε κ. Πρωθυπουργέ,

Με το παρόν ζητάμε την αποφασιστική παρέμβαση σας για την άμεση επαναλειτουργία των λιγνιτωρυχείων του νομού Φλώρινας . Στις δύσκολες μέρες που περνάει η χώρα μας, η ακριτική Φλώρινα υποφέρει ακόμα περισσότερο με την ανεργία να καλπάζει. Δεν υπάρχει χρόνος για άλλες καθυστερήσεις σε τόσο σημαντικά έργα. Ευχόμαστε σύντομα να σας υποδεχτούμε και στο Νομό μας για την επίλυση των προβλημάτων μας.

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:

ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΕΚΑ

κα. ΤΙΝΑ ΜΠΙΡΜΠΙΛΗ

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ………»

 

Λόγω του πλήθους που διαμαρτύρονταν ανά ομάδες, για διαφορετικά θέματα, η αστυνομία είχε αποκλείσει σε μεγάλη απόσταση την πρόσβαση στην αίθουσα Τέχνης όπου και βρισκόταν ο Πρωθυπουργός. Προκλήθηκαν επεισόδια μεταξύ αστυνομίας και διάφορων ομάδων. Τα σωματεία Ν. Φλώρινας δεν ενεπλάκησαν καθόλου και αποχώρησαν ειρηνικά. Η επίδοση του υπομνήματος στον Πρωθυπουργό δεν ήταν δυνατή και για αυτό τον λόγο απεστάλη με φαξ και ταχυδρομείο στο Μέγαρο Μαξίμου και κοινοποιείται στον τύπο και σε άλλους φορείς.

Σήμερα στο νομό μας η ανασφάλεια των εργαζομένων και επαγγελματιών βρίσκεται στο αποκορύφωμα της. Οφείλει η κυβέρνηση να δώσει άμεσα λύση στο θέμα της επαναλειτουργίας των λιγνιτωρυχείων του νομού. Δεν είναι δυνατόν να χρειάζεται σχεδόν μια δεκαετία η διαδικασία της επαναλειτουργίας τους . Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε και να κερδίσουμε τις θέσεις εργασίας μας και το δικαίωμά μας για ασφαλισμένη εργασία με ένα αξιοπρεπές ημερομίσθιο ακόμα και αν συνεχίζεται η αδιαφορία και η αναποτελεσματικότητα των «φορέων» της περιοχής.

Δηλώνουμε ότι, αυτοί που με τα συμφέροντα τους τυχόν εμπλέκονται και προκαλούν την καθυστέρηση επαναλειτουργίας των λιγνιτωρυχείων, επειδή ενδεχομένως επιθυμούν την κατασκευή ιδιωτικών μονάδων παραγωγής ρεύματος με καύσιμο τον λιγνίτη την εισαγωγή λιγνίτη και ρεύματος ή και για άλλους δικούς τους λόγους, θεωρούνται ανεπιθύμητοι και τα συμφέροντά τους δεν μας αφορούν.

Ζητάμε την άμεση διάνοιξη των ορυχείων αντί ουράς στο ταμείο ανεργίας, εργασία στον τόπο μας και όχι στην ξενιτιά και διατήρηση της ιδιοκτησίας των μονάδων από τη ΔΕΗ.

Επειδή είμαστε αποφασισμένοι να δοθούν άμεσα οι αναγκαίες λύσεις, προειδοποιούμε ότι όποιος δε συντάσσεται ενεργά μαζί μας θα βρεθεί απέναντι μας.

 

 

 

 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΔΗΓΩΝ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ                            ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΙΓ/ΧΩΝ &                                           ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΦΟΡΤΗΓΩΝ

ΑΣΒΕΣΤΟΚΑΜΙΝΩΝ ΒΕΥΗΣ                                        & ΜΗΧ/ΤΩΝ Ν. ΦΛΩΡΙΝΑΣ «ΓΑΙΑ»  

 

Pin It

Αφήστε μια απάντηση