Σωματείο εργαζομένων Όχι στο κλείσιμο των ορυχείων Πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022

ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΑΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΛΙΓΝΙΤΩΡΥΧΕΙΑ ΑΧΛΑΔΑΣ

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΡΥΧΕΙΟΥ ΑΧΛΑΔΑΣ

Μετά την απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας για την λύση της μίσθωσης του δημόσιου λιγνιτωρυχείου Αχλάδας και την έκπτωση της μισθώτριας εταιρείας από τα μισθωτικά της δικαιώματα, μας αφήνει έκθετους εμάς τους εκατοντάδες εργαζόμενους του ορυχείου. Από τη μία μέρα στην άλλη βρισκόμαστε χωρίς εργασία, χωρίς μεροκάματο, χωρίς κοινωνική ασφάλιση.

Είμαστε άνθρωποι, δεν είμαστε αόρατοι. Έχουμε οικογένειες, έχουμε υποχρεώσεις, έχουμε αξιοπρέπεια. Δουλεύοντας εδώ και χρόνια μέσα στις τέφρες δίνουμε τον δικό μας αγώνα τους για την επιβίωση και παράλληλα στη χώρα τις πρώτες ύλες για την ενεργειακή της αυτονομία. Με μια λοιπόν απόφαση του Υπουργού χάνουμε την δουλεία μας. Χάνουμε το δικαίωμα στην εργασία, το πιο ιερό δικαίωμα σε μια ευνομούμενη κοινωνία.

Δεν πρόκειται να καθίσουμε με σταυρωμένα χέρια. Καλούμε όλους τους εργαζομένους, τους πολίτες της περιοχής, τους θεσμικούς εκπροσώπους, τους βουλευτές, τους τοπικούς άρχοντες, τα κόμματα στο πλάι μας στην ΠΟΡΕΙΑ και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ την ΤΡΙΤΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ στις 11:00

Δεν είναι υπόθεση μόνο των εργαζομένων, είναι υπόθεση όλης της κοινωνίας της Φλώρινας ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ την αναστολή της υπουργικής απόφασης έως ότου διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας μας.

Η πορεία θα ξεκινήσει στις 11:0 από τον κυκλικό κόμβο της πόλης και θα κατευθυνθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Το Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ

Pin It

Αφήστε μια απάντηση