Σωματείο Σπάρτακος: Τιμούμε την εργατική πρωτομαγιά με απεργία

Ημ/νία Ανάρτησης: 27 Απριλίου, 2023

Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ συμμετέχει στην 24ωρη Γενική Απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά, την Δευτέρα 1η Μαΐου και στις συγκεντρώσεις των εργατικών κέντρων, τιμώντας την παγκόσμια ημέρα αλληλεγγύης και αγώνων για τα συλλογικά και ατομικά δικαιώματα των εργαζομένων, την κοινωνική Δικαιοσύνη και την παγκόσμια Ειρήνη.

Για μια ακόμα χρονιά, η Πρωτομαγιά βρίσκει τις εργαζόμενες και τους εργαζόμενους της χώρας αντιμέτωπους με την ακρίβεια, την ανεργία, την κοινωνική φτώχεια, τον περιορισμό εργασιακών δικαιωμάτων, τις ανισότητες, την επισφάλεια και την ανασφάλεια στους χώρους εργασίας.

Για μια ακόμα φορά οι εργαζόμενοι είναι εκείνοι που έχουν σηκώσει στις πλάτες τους δυσβάστακτα βάρη.

Μετά από σχεδόν 13 χρόνια κρίσεως, η εργασία έχει υποστεί τα πάνδεινα: μειώσεις μισθών, κατάργηση συλλογικών συμβάσεων και αποδόμηση του εργατικού δικαίου, περιορισμό των μισθωτών που απολαμβάνουν συλλογική προστασία και κυρίως ανεργία, που ειδικά στους νέους έχουμε το θλιβερό προνόμιο να είμαστε οι πρωταθλητές στην Ευρώπη.

Στην περιοχή μας η ανεργία κρατά τα σκήπτρα της πρωτιάς, ενώ σύμφωνα με την τελευταία απογραφή ο πληθυσμός έχει μειωθεί σε ποσοστό 10,3%.

Το αρνητικό αποτύπωμα της απολιγνιτοποίησης είναι πολύ έντονο και οι θέσεις του συνδικάτου για αναθεώρηση του σχεδιασμού, παράταση λειτουργίας των λιγνιτικών μονάδων και αύξηση του χρόνου μετάβασης ώστε να υπάρξουν αντικειμενικές προοπτικές ανάπτυξης, είναι περισσότερο επίκαιρες από ποτέ.

Καλούμε τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους, αυτή την ημέρα μνήμης, Αγώνα και Αλληλεγγύης να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις των Εργατικών Κέντρων.

Πτολεμαΐδα : Κεντρική Πλατεία, ώρα 10:30 πμ

Κοζάνη : Κεντρική Πλατεία, ώρα 10:00 πμ

Η συμμετοχή στην απεργία της πρωτομαγιάς δεν είναι μόνο συμβολική, αλλά και ουσιαστική αν θέλουμε:

ΕΝΑ ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ

ΕΝΑ ΜΕΛΛΟΝ

χωρίς Ακρίβεια

Κοινωνική φτώχεια

Εργασιακή επισφάλεια

Ανισότητες

Ακολουθήστε μας στο YouTube

Ακολουθήστε μας στο YouTube
TAGGED: Δυτική Μακεδονία, Πτολεμαΐδα,