ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ – ΜΕΓΑΛΗ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΝ ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΕΚΤΟΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ Ο ΣΤΑΘΜΟΣ

Ημ/νία Ανάρτησης: 10 Αυγούστου, 2011

ahs-kardias-fotia
Η έλλειψη προσωπικού, η κακή συντήρηση, η απουσία στοιχειώδους φροντίδας/καθαριότητας στους χώρους εργασίας φαίνεται πως για μία ακόμα φορά αποτελούν βασικές αιτίες για σοβαρά συμβάντα στους χώρους της ΔΕΗ.
Η φωτιά που εκδηλώθηκε σε ένα από τα πιο νευραλγικά σημεία του ΑΗΣ (σε ύψος 46 μέτρων όπου υπάρχουν ταινιόδρομοι που τροφοδοτούν με λιγνίτη το σταθμό)  δυστυχώς έρχεται για μία ακόμα φορά να επιβεβαιώσει την ολιγωρία των υπευθύνων που επιμένουν σκανδαλωδώς να μην λαμβάνουν, όχι απλά τα απαραίτητα ,αλλά τα στοιχειώδη πολλές φορές μέτρα ώστε να εξασφαλίζουν ασφαλείς συνθήκες εργασίας.
Στο σημείο που εκδηλώθηκε η φωτιά από τη πρώτη στιγμή βρέθηκαν στελέχη του σωματείου για να διαπιστώσουν –για πολλοστή φορά- ότι πρωταγωνιστής είναι και πάλι η αδιαφορία των ιθυνόντων.
Ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, με την ουσιαστική παρέμβαση των εργαζόμενων που για μία ακόμα φορά επέδειξαν επαγγελματισμό και αυταπάρνηση, κατάφεραν τελικά να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο ενώ οι αρμόδιες υπηρεσίες διερευνούν τα ακριβή αίτια αυτής. Δυστυχώς οι εκτεταμένης έκτασης ζημιές που προκλήθηκαν αναγκάζουν το σταθμό νε μείνει εκτός λειτουργίας (με τις όποιες ενδεχόμενες συνέπειες) για χρονικό διάστημα που στη παρούσα φάση δε μπορεί  να εκτιμηθεί.
Την ώρα που οι εργαζόμενοι παλεύουν όχι απλά να κρατήσουν μόνο την παραγωγική διαδικασία και να εξασφαλίσουν την ισορροπία του συστήματος αλλά δίνουν παράλληλα και τον δικό τους αγώνα ενάντια στις προθέσεις  των κυβερνόντων να ξεπουλήσουν τη ΔΕΗ, αυτοί ακριβώς επιδεικνύουν ανείπωτη ολιγωρία θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των εργαζόμενων και την ασφάλεια του συστήματος με εξαιρετικά σημαντικές οικονομικές και ηθικές συνέπειες.
Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ διαχρονικά αγωνίζεται και απαιτεί:
• Προσλήψεις προσωπικού σε σταθμούς και ορυχεία
• Τη διενέργεια ελέγχων και τη λήψη μέτρων που θα κατοχυρώνουν τη μεγαλύτερη δυνατή ασφάλεια για τους εργαζόμενους
• Τη συστηματική και σωστή συντήρηση των μηχανημάτων και του μηχανολογικού εξοπλισμού
• Την αντικατάσταση του απαρχαιωμένου εξοπλισμού που καθίσταται επικίνδυνο για τους εργαζόμενους σε καθημερινή βάση.
Για μία ακόμα φορά τα ερωτήματα που δημιουργούνται, πλείστα
Για μία ακόμα φορά αναμένουμε κάποια επίσημη τοποθέτηση
Για μία ακόμα φορά είμαστε αναγκασμένοι να θυμίσουμε σε κάποιους ότι
ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ