Στ. Παπασωτηρίου: Αν χρειαστεί θα συνδράμουμε με τη νοσηλεία ασθενών από τη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

Στ. Παπασωτηρίου: Αν χρειαστεί θα συνδράμουμε με τη νοσηλεία ασθενών από τη Θεσσαλονίκη.

Είναι πολλά τα περιστατικά με ασθενείς covid 19 που διαχειρίζεται το Μποδοσάκειο είπε ο κ Σταύρος Παπασωτηρίου Διοικητής του Νοσοκομείου Πτολεμαίδας παρόλα αυτά αν χρειαστεί σύμφωνα με τις οδηγίες θα συνδράμουμε με τη νοσηλεία ασθενών από τη Θεσσαλονίκη.

Ο κ Παπασωτηρίου αναφέρθηκε στα βήματα που έγιναν ώστε να αυξηθούν οι κλίνες ΜΕΘ, την πλήρωση θέσεων ενώ εξήρε την προσπάθεια του προσωπικού του νοσοκομείου ώστε να βρουν την υγεία τους οι συμπολίτες μας που νοσούν.

Ο κ Διοικητής αναφέρθηκε και στη σημερινή αιμοδοσία στο Μποδοσάκειο λέγοντας ότι οι ανάγκες την περίοδο αυτή λόγω covid είναι αυξημένες.

Τέλος υπενθύμισε ότι όλοι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας ώστε να βοηθήσουμε στη συλλογική προσπάθεια κατά της διασποράς του ιού

Με αφορμή δημοσίευμα για απειλές προς το προσωπικό ο κ Παπασωτηρίου αναφέρει:

Με αφορμή τον παραπλανητικό τίτλο «Διοίκηση Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας – Απειλεί με κυρώσεις όσους υγειονομικούς μολυνθούν από κορωνοϊό», όπως τιτλοφορήθηκε  δημοσιογραφικό δημοσίευμα διαδικτυακού ενημερωτικού portal, που πρόσκειται σε συγκεκριμένο κοινοβουλευτικό κόμμα καθώς και την ερώτηση, προς τον Υπουργό Υγείας, άλλου κοινοβουλευτικού κόμματος,

με θέμα: «Διοικητής νοσοκομείου απειλεί με κυρώσεις τους υγειονομικούς που μολύνονται από κορωνοϊό», οφείλω, ως Διοικητής της εν λόγω νοσοκομειακής μονάδας του ΕΣΥ, να δώσω στη δημοσιότητα την πραγματική εικόνα, με σκοπό την αντικειμενική πληροφόρηση των πολιτών.

Στην ενημερωτική ανακοίνωση της διοίκησης του Μποδοσάκειου, προς το προσωπικό, στις 19/10/2020 (όταν ήδη η Π.Ε. Κοζάνης είχε τεθεί στο Επίπεδο Συναγερμού κατηγορίας 4 – Αυξημένου Κινδύνου), περιγράφονται, με σαφήνεια, μια σειρά από απαραίτητα μέτρα προστασίας, εντός του νοσοκομείου.

Στο επίμαχο σημείο, όπου επιχειρήθηκε, με υστερόβουλο τρόπο να διαστρεβλωθεί η πραγματικότητα, δεν αναγράφεται ότι θα επιβληθούν κυρώσεις σ’ όσους υγειονομικούς μολυνθούν από κορωνοϊό (πως θα ήταν δυνατόν να αναγραφεί κάτι τέτοιο) αλλά ότι θα επιβληθούν οι προβλεπόμενες κυρώσεις σε όποιον από το προσωπικό διαπιστωθεί ότι δεν έχει λάβει τα μέτρα προστασίας (άρθο 22  της αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 48976/ 31-7-2020 ΚΥΑ ΦΕΚ 3165 τ.Β).

Συνεπώς οι παραπλανητικοί τίτλοι κι η ειδοποιός διαφορά που προαναφέρθηκε (και φαίνεται ξεκάθαρα και στο ενημερωτικό σημείωμα προς το προσωπικό) αποδεικνύουν τα περί διαστρέβλωσης.  Σε ό,τι αφορά τις κυρώσεις, αυτές δεν είναι αποφάσεις του διοικητή. Προκύπτουν από τις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, στο πλαίσιο αντιμετώπισης της πανδημίας και δεν αφορούν μόνο τους εργαζόμενους αλλά όλους τους πολίτες.

 Αν η υπενθύμιση των κανόνων τήρησης των μέτρων και των κυρώσεων, εκλαμβάνεται από κάποιους ως απειλή είναι κάτι που αφορά αποκλειστικά και μόνο τους ίδιους.

Οι στιγμές απαιτούν σοβαρότητα κι υπευθυνότητα και κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει, σε αυτή τη δύσκολη υγειονομική συγκυρία, που διανύει η χώρα, για σκοπούς και κίνητρα που αγνοώ κι εν τέλει δεν με απασχολούν, να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα.

Η διοίκηση του Μποδοσάκειου, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση αλλά και μελλοντικά, για οποιαδήποτε απόφαση αφορά τη διαφύλαξη των μέτρων προστασίας, στη μάχη κατά της πανδημίας, λαμβάνει και θα λαμβάνει υπόψιν, ΠΑΝΤΑ, τις εισηγήσεις και τις σύμφωνες γνώμες – εισηγήσεις της προέδρου Επιτροπής Λοιμώξεων του διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας, της διευθύντριας Νοσηλευτικής Υπηρεσίας και του διευθυντή Διοικητικής Υπηρεσίας.

Ως διοικητής θα συνεχίσω να ασκώ τα καθήκοντά μου με ευσυνειδησία κι ευθύνη, προστατεύοντας, από το δικό μου θεσμικό ρόλο και στα όρια των αρμοδιοτήτων μου, τη Δημόσια Υγεία.

 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ
ΓΕΝΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ»

Pin It

Αφήστε μια απάντηση