Στα 70 χρόνια από τη λήξη του Εμφυλίου Πολέμου θα είναι αφιερωμένες οι  εκδηλώσεις Πρέσπες 2018 (βίντεο & φωτο)

Στα 70 χρόνια από τη λήξη του Εμφυλίου Πολέμου θα είναι αφιερωμένες οι  εκδηλώσεις Πρέσπες 2018 που θα πραγματοποιηθούν από 23 έως 26 Αυγούστου.

Ο Οργανισμός των Πολιτιστικών Εκδηλώσεων παραχώρησε συνέντευξη τύπου με τον καλλιτεχνικό διευθυντή  Γιώργο Λιάνη να τονίζει ότι: «ο οργανισμός θέλει να γιορτάσει τη λήξη του εμφυλίου πολέμου ενωτικά και με ομόνοια σε μια περιοχή όπως η Πρέσπα όπου παίχτηκε η πιο δραματική σκηνή στο τέλος του εμφυλίου».

Η Πρόεδρος κα Μάντση είπε ότι το πρόγραμμα άρχισε να σχεδιάζεται από τον περσινό Αύγουστο, ενώ από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος Νίκος Ταμουτσέλης τόνισε για μια ακόμη φορά ότι ο Οργανισμός είναι ανοιχτός σε συνεργασίες με τους φορείς της περιοχής.

δείτε το βίντεο:

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων περιλαμβάνει:

Την Πέμπτη 23 Αυγούστου στη  Μελίτη  την ορχήστρα  Μίκης Θεοδωράκης  με τους Μανώλη Λιδάκη και Σοφία Παπάζογλου.

Την Παρασκευή 24 Αυγούστου η κεντρική συναυλία, η μητέρα όλων των εκδηλώσεων όπως την χαρακτήρισε ο κ Λιάνης,  στο νησάκι του Αγίου Αχιλλείου Πρεσπών  με τον Γιώργο Νταλάρα να τραγουδά  τη Ρωμιοσύνη του Γιάννη Ρίτσου και τον  Γιώργο Κιμούλη να διαβάζει κείμενα του ποιητή μας.

Η βραδιά θα κλείσει με τους  παρευρισκόμενους  να ανάβουν από ένα κερί θλίψης για όσους χάθηκαν στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου, τις ψυχές που κάηκαν στη μεγάλη φωτιά της Αττικής  και στο ποιητή Μάνο Ελευθερίου που έφυγε πρόσφατα από τη ζωή. Ο Οργανισμός θα προσφέρει ένα τόνο φασόλια Πρεσπών στους πυρόπληκτους της Αττικής το Φθινόπωρο.

Το Σάββατο 25 Αυγούστου στην πόλη της  Φλώρινας, χορωδίες από την Θεσσαλονίκη του Ωδείου Φλώρινας και του Αμύντα Αμυνταίου θα αποδώσουν έργα του Μίκη Θεοδωράκη.

Την Κυριακή 26 Αυγούστου το πρωί θα πραγματοποιηθεί ημερίδα με θέμα 70 χρόνια από τη λήξη του Εμφυλίου Πολέμου με ομιλητές  τους  Νίκο Μέρτζο,  Ηλία Νικολακόπουλο, Φράγκο Φραγκούλη, Κωνσταντίνο Τσουκαλά, Ανδρέα Ανδρέου.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται με την συναυλία των Ξαρχάκου Πρωτοψάλτη στη Φλώρινα.

 

Pin It

Αφήστε μια απάντηση