Στάθης Κωνσταντινίδης από το κοινοβουλευτικό του έργο

Ερώτηση 

Προς τον Υπουργό Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων

Θέμα: Αναστολή λειτουργίας καταστημάτων ΕΛΤΑ σε κοινότητες του Νομού Φλώρινας

Η κυβέρνηση συνεχίζει στην ίδια τακτική του «πονάει δόντι, κόβει κεφάλι». Πρόσφατα ανεστάλη η λειτουργία του καταστήματος των ΕΛΤΑ Βεύης του Νομού Φλώρινας και το ίδιο πρόκειται να συμβεί για το κατάστημα του Σκλήθρου. Με τον λανθασμένο τρόπο του λουκέτου, που χάριν της δημαγωγίας έχει βαφτιστεί αναστολή λειτουργίας, η κυβέρνηση ευελπιστεί σε δημοσιονομικά αποτελέσματα. Δεν αναζητεί λύσεις, δεν προσπαθεί και επίσης δε διαθέτει κανένα στοιχείο κοινωνικής ευαισθησίας και πρόνοιας.

Τα καταστήματα Βεύης και Σκλήθρου εξυπηρετούν 2 μεγάλες γεωγραφικές περιοχές του Νομού στις οποίες βρίσκονται δεκάδες κοινότητες. Ο πληθυσμός είναι κυρίως αγροτικός και προχωρημένων ηλικιών και αδυνατεί να εξυπηρετηθεί από τα καταστήματα των αστικών κέντρων Φλώρινας και Αμυνταίου και εξαιτίας της απόστασης και πολύ περισσότερο κατά την περίοδο του πολύμηνου χειμώνα της Φλώρινας. Ακόμα όμως και στα πλαίσια μιας πολιτικής περικοπών και μειώσεων δαπανών υπάρχουν και άλλα κριτήρια που σχετίζονται με πραγματικές ανάγκες εξυπηρέτησης των πολιτών και στήριξης των ανθρώπων της υπαίθρου, όπως στην προαναφερθείσα περίπτωση. Δυστυχώς δε λαμβάνονται υπόψη και νέα προβλήματα προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα με αποτέλεσμα η κατάσταση στο Νομό Φλώρινας να γίνεται ασφυκτική.

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

  1. Προτίθεται να παρέμβει για την αναθεώρηση της απόφασης αναστολής λειτουργίας των καταστημάτων ΕΛΤΑ Βεύης και Σκλήθρου;
  2. Με ποια κριτήρια πάρθηκε η απόφαση αυτή;
  3. Υπάρχουν οικονομικά οφέλη για τα ΕΛΤΑ από το κλείσιμο των δύο καταστημάτων; Εάν ναι, σε ποιο ποσό ανέρχονται;

 

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού

Θέμα: Τηλεοπτική κάλυψη από την κρατική τηλεόραση των περιοδειών του Πρωθυπουργού

Παρακολουθώντας τα δελτία ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης και πιο συγκεκριμένα τα ρεπορτάζ που καλύπτουν τις περιοδείες του Πρωθυπουργού διαπιστώνεις εύκολα την προσπάθεια εξωραϊσμού τους.

Και στην Κοζάνη και στην Κομοτηνή εργαζόμενοι και κοινωνικές ομάδες διαδήλωσαν, αντιδρώντας στην κυβερνητική πολιτική του μνημονίου και στα μέτρα που πνίγουν τα δικαιώματα τους και θέλησαν να επιδώσουν τα αιτήματα τους στον Πρωθυπουργό ή στα κυβερνητικά στελέχη που τον συνοδεύουν. Κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν έγινε δεκτό αλλά αντιθέτως αντιμετωπίστηκαν από τις δυνάμεις καταστολής της Αστυνομίας με βία και δακρυγόνα όταν επιχείρησαν να πλησιάσουν κοντά στο σημείο, όπου θα εμφανιζόταν ο κ. Παπανδρέου.

Τα γεγονότα αυτά υποβαθμίστηκαν από τα δελτία ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης μέχρι του σημείου να μη μεταδοθεί τίποτα. Η εργολαβική ανάληψη διάσωσης του Πρωθυπουργικού προφίλ είναι απαράδεκτη και κατακριτέα. Όπως και η μετατροπή του κρατικού φορέα σε μηχανισμό προπαγάνδας. Οι υπεύθυνοι θα πρέπει να καταλάβουν, ότι η κρατική τηλεόραση, που πληρώνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, υποχρεούται να είναι αντικειμενική και να υπακούει στους κανόνες της δεοντολογίας.

 

 

Κατόπιν τούτων ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

1) Γιατί δεν μεταδόθηκαν τα παραπάνω γεγονότα από τις επισκέψεις του Πρωθυπουργού στην Κοζάνη και Κομοτηνή;

2) Είναι ικανοποιημένος από την ενημέρωση που παρέχουν τα δελτία   ειδήσεων της κρατικής τηλεόρασης;

3) Προτίθεται να λάβει μέτρα διαφύλαξης των κανόνων δεοντολογίας;

4) Πόσος είναι ο τηλεοπτικός χρόνος που διατέθηκε από τα δελτία ειδήσεων για κάθε έναν πολιτικό αρχηγό τους τελευταίους 12 μήνες;

 

Pin It

Αφήστε μια απάντηση