Γιαννιτσοπούλου υποψήφια Δήμαρχος Αμυνταίου
ΡΟΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Σταύρος Παπασωτηρίου: Αυξήσεις αποδοχών σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους με στόχο καθαρό μέσο μισθό 1500 Ευρώ εντός τετραετίας

Ημ/νία Ανάρτησης: 27 Ιουλίου, 2023

Ψηφίστηκε χθες στη Βουλή από τη ΝΔ το νέο μισθολόγιο του Δημοσίου που περιλαμβάνει αυξήσεις για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους. Μιλώντας στην Ολομέλεια κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου ο βουλευτής Φλώρινας της ΝΔ Σταύρος Παπασωτηρίου αναφέρθηκε στην άμεση υλοποίηση από τη νέα κυβέρνηση της ΝΔ «με το καλημέρα» των μισών από τις οικονομικές δεσμεύσεις του προεκλογικού προγράμματος της.

Ο Σταύρος Παπασωτηρίου υπογράμμισε ότι πρόκειται για δεσμεύσεις κοστολογημένες προεκλογικά, με ακρίβεια και διαφάνεια καθώς η ΝΔ ήταν το μόνο κόμμα που κατέθεσε στον Ελληνικό λαό αναλυτικό πρόγραμμα του τι θα κάνει μετά τις εκλογές, και όντως το κάνει. Συγκεκριμένα ο βουλευτής της ΝΔ επεσήμανε:

«Θα ήθελα να σταθώ πρώτα από όλα στις πρόσθετες εισοδηματικές ενισχύσεις που έρχονται από 1/1/2024 με την αύξηση μισθών όλων των δημοσίων υπαλλήλων.

Πρόκειται για ετήσια αύξηση αποδοχών κατά 6,8% που εντάσσεται στο φιλόδοξο στόχο που έθεσε ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης προεκλογικά: την αύξηση δηλαδή των μισθών δημοσίου και ιδιωτικού τομέα πάνω από 25% εντός της επόμενης τετραετίας. Το παρόν νομοσχέδιο -μέσα από τις προβλεπόμενες μισθολογικές ωριμάνσεις- θα οδηγήσει σε μέσο καθαρό μισθό ύψους 1.500 € ως το 2027 και για το Δημόσιο».

 

Ο Σταύρος Παπασωτηρίου επίσης απαρίθμησε τις πρόσφατες εισοδηματικές ενισχύσεις που έφερε η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ στους δημοσίους υπαλλήλους όπως:

  • η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης
  • η κατάργηση της ειδικής εισφοράς 1% υπέρ του Ταμείου Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων και
  • η αναπροσαρμογή του ειδικού μισθολογίου των 20.000 γιατρών του ΕΣΥ.

Με την ίδια λογική του «τα είπαμε προεκλογικά, τα κάνουμε άμεσα πράξη», η κυβέρνηση της ΝΔ λαμβάνει σειρά και άλλων οικονομικών μέτρων όπως είναι:

  • Η αύξηση από 1/1/24 του αφορολογήτου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί που αφορά  περισσότερους από 1,3 εκατ. φορολογούμενους.
  • Η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 10% για όσες κατοικίες ασφαλίζονται για σεισμό, πυρκαγιά και πλημμύρες.
  • Η θέσπιση από 1/9/23 του Youth Pass ύψους 150 ευρώ για νέους 18 και 19 ετών, ενός μόνιμου μέτρου που αφορά 200.000 νέους.
  • H παράταση της ενίσχυσης του Market Pass για επιπλέον 3 μήνες, μέχρι τον Οκτώβριο του 2023.
  • Η αύξηση του επιδόματος ιδιαιτέρων συνθηκών των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που είναι έγγαμοι ή έχουν παιδιά.
  • Η αύξηση κατά 30% του επιδόματος παραμεθορίου που αφορά πάνω από 21.000 στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, του Λιμενικού, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος καθώς και
  • Η οριστική απαλλαγή από τη συμμετοχή στη δαπάνη φαρμάκων 200.000 πρώην δικαιούχων του ΕΚΑΣ.
TAGGED: Πολιτική, Σταύρος Παπασωτηρίου, Φλώρινα,