Σταύρος Παπασωτηρίου: Ο αγώνας κατά της πανδημίας συνεχίζεται και είναι συλλογικός (βίντεο)

Σταύρος Παπασωτηρίου: Ο αγώνας κατά της πανδημίας συνεχίζεται και είναι συλλογικός

Τι είπε για την ιατρική μάσκα του ΑΠΘ, τη γραμμή υποστήριξης ασθενών κα

Για την πατενταρισμένη ιατρική μάσκα, μια συσκευή που αναπτύχθηκε από το Τμήμα Ιατρικής, και το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, με την ιδιωτική εταιρεία BIOTOX ΑΕ  και η οποία διαθέτει αυτόνομο μηχανισμό καθαρισμού του αέρα και χρησιμοποιείται σε εξειδικευμένες ιατρικές επεμβάσεις μίλησε στο ράδιο Λέχοβο 971 ο Διοικητής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου κ Σταύρος Παπασωτηρίου.

 

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακού και εξειδικευμένου Μέσου Ατομικής Προστασίας που ήδη χρησιμοποιείτε αφού μετά την πρώτη παρουσίαση έγινε και δωρεά προς το νοσοκομείο.

 

Όπως σημείωσε ο κ Παπασωτηρίου:  Πρόκειται για μια συσκευή υψηλής τεχνολογίας, που επί της ουσίας είναι αντιικό σύστημα που αποστειρώνει όχι μόνο τον εισπνεόμενο αλλά και τον εκπνεόμενο  αέρα του  χρήστη

Η συγκεκριμένη προσπάθεια συνιστά παγκόσμια συνεισφορά προς τους υγειονομικούς μας και πραγματικά θα τους θωρακίσει απέναντι προς την πανδημία.

Ο κ Παπασωτηρίου αναφέρθηκε στον συνεχή αγώνα των υγειονομικών απέναντι στην πανδημία και τόνισε ότι στο Μποδοσάκειο λειτουργούν όλες οι πτέρυγες με την προσπάθεια για στελέχωση να είναι αμείωτη και τον εμβολιασμό να γίνεται κανονικά.

Μάλιστα την Δευτέρα 15 ασθενείς που είχαν νοσηλευτεί έφυγαν από το Νοσοκομείο υγειέστατοι.

Είναι πάντως γεγονός και κοινή πεποίθηση ότι το Μποδοσάκειο , Νοσοκομείο αναφοράς για τον covid 19 αποτελεί παράδειγμα λειτουργίας ώς ένα πολύ καλά κουρδισμένο ρολόι.

Ο κ Παπασωτηρίου αναφέρθηκε στην γραμμή ενημέρωσης των συγγενών  με covid 19 που εξυπηρετεί  Δευτέρα έως Παρασκευή και κάλεσε όλους να τηρήσουν τα μέτρα στη διάρκεια του Πάσχα ώστε το καλοκαίρι να είμαστε καλύτερα.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση