Κοντά στους κατοίκους της Κλεισούρας Καστοριάς βρέθηκε η εκπομπή της ΕΡΤ3 «Κυριακή στο Χωριό» .

kleisoyra_4kleisoyra_1

 

Κοντά στους κατοίκους της Κλεισούρας Καστοριάς  βρέθηκε η εκπομπή της ΕΡΤ3 «Κυριακή στο Χωριό» .

kleisoyra_5kleisoyra_3

Μέσω της επιτυχημένης εκπομπής και τον τηλεοπτικό φακό της Ελληνικής Τηλεόρασης 3, θα προβληθούν ανά την Ελλάδα τα ήθη-έθιμα του τόπου και θέματα που αφορούν στη γεωργία, την κτηνοτροφία, τη φύση, το περιβάλλον,  καθώς και την καθημερινότητα της ζωής των κατοίκων της Κλεισούρας Καστοριάς.

kleisoyra_7kleisoyra_6

Στην Κλεισούρα βρέθηκαν και έμειναν για δυο μέρες, ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Μ.Χατζησυμεωνίδης με την σύζυγο του και η αντιδήμαρχος πολιτισμού κα. Ε.Γεωργοσοπούλου Μισκία με τον σύζυγό της στα πλαίσια της οργανωτικής  επιμέλειας της τηλεοπτικής παραγωγής.
Την Κυριακή το χωριό επισκέφθηκαν ο βουλευτής της ΝΔ Καστοριάς κ. Ζ.Τζηκαλάγιας με την σύζυγό του, ο αντιπερειφερειάρχης αγροτικής ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας κ.Π. Χαρούμενος,οι αντιδήμαρχοι κ.Χ.Παρχαρίδης και Τ.Πολυγιάννης, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας ομοσπονδίας βλάχων κ. Μ.Μαγειρίας και πλήθος κόσμου.

kleisoyra_8kleisoyra_2

Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε για ακόμη μια φορά ο καθηγητής και αναγνωρισμένα εξειδικευμένος συγγραφέας σε ιστορικά θέματα της Κλεισούρας κ.Περικλής Βακουφάρης καθώς και ο τελευταίος μεγάλος δάσκαλος του χωριού (όπως χαρακτηρίσθηκε από τον κ.Βακουφάρη) κ.Γ.Γκαλίτσας.
Η εκπομπή της Κλεισούρας σημειώθηκε και αναγνωρίσθηκε από τα ίδια τα στελέχη της Ετ3 ως ένα από τα πιο πλούσια και άρτια οργανωμένα επεισόδια.  Στην πρώτη γραμμή της προετοιμασίας ήταν ο Κλεισουριώτης δημοτικός σύμβουλος Καστοριάς Δ. Σιάββας , οι σύμβουλοι του τοπικού συμβουλίου Χ. Γάκης και Σ. Παπαχρήστου και βέβαια οι κάτοικοι του χωριού.

Χορηγός επικοινωνίας ήταν το ράδιο Λέχοβο 97.1 

Η Κυριακή στο χωριό της Κλεισούρας θα μεταδοθεί την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου από την Ετ3.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση