Στη Σιάτιστα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της περιοχής

Στη Σιάτιστα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τις εκδηλώσεις για την απελευθέρωση της περιοχής
ανακηρύχθηκε σε επίτιμο δημότη του Δήμου Βοΐου

Τις εορταστικές εκδηλώσεις της 105ης επετείου από τη μάχη και την απελευθέρωση της Σιάτιστας, τιμήσε με την παρουσία του, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας έφτασε λίγο μετά τις 10:00 το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας, όπου τελεστηκε η επίσημη Δοξολογία και εκφωνηθείκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Αναστάσιο Δάρδα, Δρ Ιστορικής Θεολογίας ΑΠΘ.

Η επιμνημόσυνη δέηση τελέσθηκε στο Μνημείο Ηρώων της Πλατείας Τσιστοπούλου όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η παρέλαση.

Στη δήλωσή του ο κ Παυλόπουλος μεταξύ άλλων είπε:
«Η σημερινή επέτειος ανακαλεί στην μνήμη μας όλους τους εμβληματικούς αγώνες των Σιατιστινών υπέρ της πατρίδος. Ιδίως δε μας υπενθυμίζει, μ’ επίκεντρο τον ένδοξο Μακεδονικό Αγώνα, την Ιστορία της Μακεδονίας. Επαναλαμβάνοντας τα λόγια του μεγάλου Μακεδόνα ηγέτη Κωνσταντίνου Καραμανλή, η Μακεδονία είναι μια, και είναι ελληνική». Αυτό υπογράμμισε από τη Σιάτιστα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, σε δήλωσή του κατά τις εκδηλώσεις εορτασμού της 105ης επετείου απελευθέρωσης της Σιάτιστας και επισήμανε: «Όσοι, δε, αγνοούν αυτήν την, αμαχήτως τεκμηριωμένη, αλήθεια, όχι μόνο παραχαράσσουν βάναυσα την Ιστορία αλλά και υπονομεύουν, με δική τους αποκλειστικώς ευθύνη, την ευρωπαϊκή τους πορεία. Δοθέντος ότι το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο δεν ανέχεται εκδηλώσεις αλυτρωτισμού και αμφισβητήσεις του status quo των συνόρων».

Ο κ. Παυλόπουλος ανακυρηχθηκε επίτιμος Δημότης του Δήμου Βοΐου και του απονεμήθηκε το Χρυσό Κλειδί της πόλης της Σιάτιστας.

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβει στο Τσοτύλι και κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του ειδικού φρουρού Στάθη Λαζαρίδη

Pin It

Αφήστε μια απάντηση