Γιαννιτσοπούλου υποψήφια Δήμαρχος Αμυνταίου
ΡΟΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

 Στην τελική ευθεία το έργο «Κατασκευή Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Δ.Ε Φιλώτα Δήμου Αμυνταίου» προϋπολογισμού 2.035.492 ευρώ.

Ημ/νία Ανάρτησης: 20 Ιουνίου, 2023

Ο Δήμαρχος Αμυνταίου, Άνθιμος  Μπιτάκης και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιος Κασαπίδης επισκέφθηκαν χθες, 19 Ιουνίου 2023, το εργοτάξιο του έργου, «Κατασκευή Εγκατάστασης Επεξεργασίας Λυμάτων Δ.Ε Φιλώτα Δήμου Αμυνταίου», προκειμένου να δουν από κοντά τις εργασίες του έργου που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Σκοπός του έργου είναι η  κατασκευή εγκατάστασης επεξεργασίας λυμάτων πλησίον της γέφυρας του Σουλού επί τον οδικό άξονα Φιλώτα-Αντιγόνου. Ειδικότερα, τα αστικά λύματα που προέρχονται από τους οικισμούς Φιλώτα, Λεβαίας, Βεγόρας, Μανιακίου, Αντιγόνου και Πελαργού θα καταλήγουν μέσω των εξωτερικών δικτύων αποχέτευσης στην Ε.Ε.Λ. Από το φρεάτιο εισόδου θα ξεκινά και ο κεντρικός αγωγός παράκαμψης της Ε.Ε.Λ., ο οποίος θα καταλήγει στο φρεάτιο εξόδου και εν συνεχεία τα λύματα θα οδηγούνται στη μονάδα εσχάρωσης  και στη μονάδα αμμολιποσυλλογής . Έπειτα, τα λύματα θα εισέρχονται στο στάδιο της βιολογικής επεξεργασίας. Προβλέπεται και αγωγός παράκαμψης της βιολογικής επεξεργασίας σε έκτακτη ανάγκη.

Το έργο αυτό, πέραν της συμβολής του για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος και τη βελτίωση ποιότητας ζωής των Δημοτών, λύνει ένα χρόνιο περιβαλλοντικό πρόβλημα των λυμάτων του Φιλώτα τα οποία κατέληγαν στη λίμνη Βεγορίτιδα.
Γ. Κασαπίδης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον (4)

TAGGED: βιολογικός, Δήμος Αμυνταίου, Τ.Κ. Φιλώτα,