Στην Θεσσαλονίκη η ετήσια εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης

Ημ/νία Ανάρτησης: 6 Μαΐου, 2014

 

europa-u

Την ετήσια εκδήλωση για την Ημέρα της Ευρώπης διοργανώνουν στην Θεσσαλονίκη, Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014, την Παρασκευή, 9 Μαΐου 2014 στις 12:00, στον πολυχώρο BLOCK 33 (26ης Οκτωβρίου 33) το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Η Ημέρα της Ευρώπης είναι μια καθιερωμένη γιορτή που διοργανώνεται κάθε χρόνο σε όλα τα μέλη κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τα θεσμικά της όργανα, με την διεξαγωγή διαφόρων εκδηλώσεων που σκοπεύουν στην καλύτερη ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τις δράσεις και τις πολιτικές της Ε.Ε.

Η ημερομηνία της εκδήλωσης σηματοδοτεί την επέτειο της ιστορικής διακήρυξης Σούμαν, που παρουσιάστηκε από τον Γάλλο υπουργό Εξωτερικών Ρομπέρ Σούμαν στις 9 Μαΐου 1950, με απώτερο σκοπό την εγκαθίδρυση σταθερών πολιτικών και οικονομικών σχέσεων μεταξύ Ευρωπαϊκών χωρών και την δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Η Διακήρυξη του Σούμαν θεωρείται ο θεμελιώδης ‘λίθος’ της σημερινής Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στην Ελλάδα, γιορτάζουν τη φετινή Ημέρα της Ευρώπης με τη διοργάνωση του Knowledge Shots, ένα ειδικά σχεδιασμένο εργαστήριο γνώσης που θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη στις 9 Μαΐου.

Στην εκδήλωση της 9ης Μαΐου 2014, δώδεκα ομιλητές και ομιλήτριες με μόνο 7 λεπτά στη διάθεση τους ο καθένας/καθεμία, θα παρουσιάσουν τρέχουσες ευρωπαϊκές πρωτοβουλίες και δίκτυα υποστήριξης για νέους, γυναίκες, επιχειρηματίες, ερευνητές και πολίτες και θα σκιαγραφήσουν σημαντικές ευρωπαϊκές πολιτικές για την απασχόληση, τη διαφάνεια, την πληροφόρηση, την έρευνα, την ανάπτυξη και την επιχειρηματικότητα.

Το knowledge shots, ελληνιστί σφηνάκια γνώσης, θα ενημερώσει με τη θεματολογία του, θα αιφνιδιάσει με τη μεθοδολογία του και θα ξεσηκώσει με τη μουσική του όσους το παρακολουθήσουν ζωντανά.

Παράλληλα, στην Πλατεία του Λευκού Πύργου, το Εργαστήριο Γλυπτικής της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου, υπό τη διεύθυνση του επικεφαλής Αναπληρωτή Καθηγητή κ. Τσάρα Γεώργιου, θα φιλοτεχνήσει εικαστική εγκατάσταση με ισχυρό συμβολισμό και επίκαιρα μηνύματα για το μέλλον της Ευρώπης. Ανά τακτά χρονικά διαστήματα η αίθουσα του knowledge shots θα συνδέεται ζωντανά, τηλεοπτικά, με την Πλατεία Αριστοτέλους και θα «συμμετέχει» στην κατασκευή του Έργου.

Τις παράλληλες εκδηλώσεις για την 9η Μαΐου – Ημέρα της Ευρώπης στηρίζουν τα Κέντρα Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης του Δήμου Θεσσαλονίκης και της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής και η Θεσσαλονίκη-Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014.

Θέσεις Εργασίας στην κονσερβοποιεία ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε.

Θέσεις Εργασίας στην κονσερβοποιεία ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε.
TAGGED: Ευρώπη,