Στην ΤΚ Βαλτονέρων ο βουλευτής Γ. Αντωνιάδης

valtonera antoniadhsΤην Παρασκευή 23 Ιουνίου 2017 , ο βουλευτής Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης επισκέφθηκε την τοπική κοινότητα Βαλτονέρων του Δήμου Αμυνταίου όπου και συναντήθηκε με τους κατοίκους του χωριού παρουσία και του Προέδρου της Τ.Κ. κ. Παναγιωτίδη Γεωργίου.
Στη συνάντηση τόσο ο Πρόεδρος , όσο και οι κάτοικοι του χωριού έθεσαν στον κ. Βουλευτή τα πολλά και σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινότητα από τις δραστηριότητες της ΔΕΗ στην περιοχή . Ιδιαίτερα εξαιτίας της τελευταίας κατολίσθησης που πραγματοποιήθηκε στο Ορυχείο του Αμυνταίου , το οποίο βρίσκεται σε απόσταση ελάχιστων χιλιομέτρων από τον οικισμό , οι κάτοικοι αισθάνονται ανασφαλείς. Τα ζητήματα που τέθηκαν ήταν για τα ρήγματα που υπάρχουν στο χωριό και διαρκώς επιδεινώνονται με αποτέλεσμα να υπάρχουν σπίτια ακατάλληλα για να κατοικηθούν και για τις ζημιές που έχουν υποστεί οι αγρότες του χωριού καθώς η καταστροφή του υδροφόρου ορίζοντα λόγω των δραστηριοτήτων της ΔΕΗ έχει καταστήσει τις αρδευτικές γεωτρήσεις ανενεργές και έχει υποβαθμίσει την αξία των γεωργικών εκτάσεων και της παραγωγής . Επιπλέον τονίστηκε το ζήτημα της ανεργίας το οποίο είναι έντονο στο χωριό καθώς καίτοι τα Βαλτόνερα βρίσκονται πολύ κοντά στο ορυχείο ωστόσο τα ανταποδοτικά οφέλη της ΔΕΗ προς την κοινότητα είναι από ελάχιστα έως μηδενικά και το μεγαλύτερο ποσοστό των νέων του χωριού είναι άνεργοι.
Ο κ. βουλευτής άκουσε με προσοχή τις τοποθετήσεις όλων των κατοίκων και δεσμεύτηκε να τα αναδείξει και να τα γνωστοποιήσει στην Κυβέρνηση και στη Βουλή των Ελλήνων με ουσιαστικές και καίριες παρεμβάσεις , συμβάλλοντας με όλες του τις δυνάμεις στη δρομολόγηση και στην επίλυση του προβλήματος.
Τέλος ο κ. βουλευτής ευχαρίστησε τους κατοίκους για τη μαζική συμμετοχή στη συνάντηση και δήλωσε ότι θα σταθεί αλληλέγγυος και στην πρώτη γραμμή του αγώνα έτσι ώστε να αποκατασταθούν οι χρόνιες αδικίες σε βάρος των κατοίκων των Βαλτονέρων και το χωριό να είναι ασφαλές και να απολαμβάνει τα προνόμια των πληττόμενων περιοχών σύμφωνα με τη νομοθεσία.

valtonera antoniadhs

Pin It

Αφήστε μια απάντηση