Στήριξη της ΠΟΑμεΑ Δυτ. Μακεδονίας σχετικά με την επιστολή της ΕΣΑμεΑ προς τον Πρωθυπουργό

Ημ/νία Ανάρτησης: 28 Απριλίου, 2017

esamea-logoΣτήριξη της ΠΟΑμεΑ Δυτ. Μακεδονίας σχετικά με την επιστολή της ΕΣΑμεΑ προς τον Πρωθυπουργό της χώρας, κ. Αλέξη Τσίπρα με θέμα: «Λήψη μέτρων για την αποτελεσματική προστασία των ατόμων με αναπηρία, με χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους»

Η Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτ. Μακεδονίας ΠΟΑμεΑ ΔΜ εκπροσωπεί τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους, είναι μέλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ.) από το 2005 έως και σήμερα και σκοπό έχει την κοινωνική ένταξη των ΑμεΑ μέσα από την Δικαιωματική Προσέγγιση.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια ενόψει της οικονομικής κρίσης και τις σκληρών μνημονιακών πολιτικών λιτότητας, τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους ζουν στην εξαθλίωση και στην περιθωριοποίηση. Η αναπηρική οικογένεια έχει πλέον γονατίσει. Δεν πάει άλλο……..Το αναπηρικό κίνημα όμως συνεχίζει να αγωνίζεται για την προστασία του δικαιώματος της αξιοπρεπούς διαβίωσης των ατόμων με αναπηρία , χρονίων παθήσεων και των οικογενειών που έχουν άτομα με βαριά αναπηρία.
Η ΠΟΑμεΑ Δυτ. Μακεδονίας υψώνει τη φωνή της και στηρίζει δυναμικά τη θέση της ΕΣΑμεΑ η οποία με την υπ΄αριθμ 642/25-4-2017 επιστολή της, ζητά από τον Πρωθυπουργό της Χώρας να λάβει μέτρα προστασίας για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους.
Η ΠΟΑμεΑ Δυτ. Μακεδονίας ζητά από τον πρωθυπουργό και μέσα από το χρέος ευθύνης προς τη χώρα και όλους τους πολίτες , κυρίως τους πολίτες με αναπηρία, να ακούσει τη φωνή του Εθνικού Αναπηρικού Κινήματος, να λάβει σοβαρά τις θέσεις της ΕΣΑμεΑ και να διασφαλίσει την αξιοπρεπή διαβίωση των πολιτών με αναπηρία ενόψει της νέας συμφωνίας, με το επικείμενο κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης.
Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για το αυτονόητο: προστασία από την Ελληνική Πολιτεία, μέσα στην κρίση.

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος
Κούτσιανος Βασίλειος

H Γεν. Γραμματέας
Σιδηροπούλου Αγνή

Θέσεις Εργασίας στην κονσερβοποιεία ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε.

Θέσεις Εργασίας στην κονσερβοποιεία ΚΡΟΝΟΣ Α.Ε.
TAGGED: Δυτική Μακεδονία,