Γιαννιτσοπούλου υποψήφια Δήμαρχος Αμυνταίου
ΡΟΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Στο Αμμοχώρι και το Αρμενοχώρι η υποψήφια δήμαρχος Φλώρινας Ασημίνα Αγγέλου

Ημ/νία Ανάρτησης: 4 Σεπτεμβρίου, 2023

Συνεχίστηκαν την Κυριακή 03/09 οι εξορμήσεις κλιμακίου της Λαϊκής Συσπείρωσης με επικεφαλή την υποψήφια δήμαρχο Φλώρινας Ασημίνα Αγγέλου, στις τοπικές κοινότητες Αμμοχωρίου και Αρμενοχωρίου. Η συζήτηση με κατοίκους ήταν πολύ ζεστή, ακούσαμε αλλά και προτείναμε, τίποτα δεν «έπεσε κάτω». Τα προβλήματα λίγο, πολύ γνωστά και ίδια με τις άλλες Τοπικές Κοινότητες (ΤΚ), ωστόσο εδώ πια είναι οξυμένο το πρόβλημα της ύδρευσης και της άρδευσης, καθώς η πλειοψηφία των κατοίκων είναι αγρότες.

Μας θέσανε το ζήτημα της άρδευσης από το Φράγμα Τριανταφυλλιάς, η πληροφόρηση των κατοίκων αλλά και η δική μας είναι ότι η πίεση του νερού που θα φτάνει στον κάμπο δεν θα ξεπερνάει τα 5 μπαρ (bar) !!! δηλαδή δεν θα είναι αρκετή ώστε να λειτουργήσουν τα μπεκ για να μπορούν να ποτίσουν τη γη τους! Οι λύσεις που τους προτάθηκαν είναι να ποτίζουν με το σύστημα της σταγόνας (στάγδην άρδευση), ωστόσο η αντικατάσταση των μπεκ με τις ειδικές σωληνώσεις, η εγκατάστασή τους κλπ θα κοστίσουν περίπου 400€/στρέμμα, συνεπώς κοστοβόρα και ασύμφορη λύση, η δεύτερη λύση είναι να αγοραστεί από τον κάθε γεωργό συμπιεστής για να αυξηθεί η πίεση. Με λίγα λόγια νέα έξοδα.

Το πρόβλημα πρέπει να λυθεί από τη Δημοτική Αρχή, με τοποθέτηση συμπιεστή κατά την έξοδο από το Φράγμα. Βέβαια δεν μιλάμε για την κακή κατάσταση στην ίδια την ύδρευση των ΤΚ, χαμηλή πίεση νερού, κακή ποιότητα και λάσπη, σε βαθμό που πολλοί κάτοικοι τοποθετούν φίλτρα για να μπορούν να χρησιμοποιήσουν το νερό της ΔΕΥΑΦ.

Επίσης, μεγάλο είναι και το πρόβλημα της διαρκούς αύξησης των λειτουργικών εξόδων των αγροτών με έμφαση στην τιμή του «αγροτικού» πετρελαίου. Αναδείξαμε στους κατοίκους την πρόταση Νόμου για αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο που έκανε μόνο το ΚΚΕ στην Βουλή αλλά … κανένα Κόμμα δεν την υπερψήφισε, βεβαίως δεν βρέθηκε και κανένας Δήμαρχος να στηρίξει την πρόταση του ΚΚΕ για αφορολόγητο πετρέλαιο… όλοι πλην Πελετίδη (Πάτρα).

Μετά από αυτά, καλούμε τους πολίτες της Π.Ε. Φλώρινας και του Δήμου Φλώρινας να υπερψηφίσουν τα ψηφοδέλτια της «Λαϊκής Συσπείρωσης». Να εκλεγούν περισσότεροι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, που θα αποτελέσουν στήριγμα στον αγώνα του λαού για τα δικαιώματά του, που θα συνεχίσουν με όλες τους τις δυνάμεις, ακούραστα και αποφασιστικά στον αγώνα για όλα αυτά που μας αξίζουν.

TAGGED: Εκλογές 2023, Πολιτική, Φλώρινα,