Στο ευρωκοινοβούλιο από τους Οικολόγους Πράσινους το θέμα της κατάργησης των δρομολογίων του ΟΣΕ στη Δ. Μακεδονία

Στο ευρωκοινοβούλιο φέρνουν οι Οικολόγοι Πράσινοι το θέμα της διακοπής των δρομολογίων της Δ. Μακεδονίας λίγα μόλις χρόνια μετά την επένδυση 96,3 εκ. Ευρώ για την αναβάθμισή τους.

Με αφορμή τη συνεχιζόμενη διακοπή των δρομολογίων του σιδηρόδρομου στη Δ. Μακεδονία που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση των κατοίκων, ο ευρωβουλευτής Μιχάλης Τρεμόπουλος κατέθεσε γραπτή ερώτηση προς την Κομισιόν, ζητώντας εξηγήσεις για την τύχη των συγχρηματοδοτούμενων έργων μετά την αποπεράτωσή τους αλλά και τη στάση της απέναντι στο μαζικό και αδιάκριτο κλείσιμο σιδηροδρομικών γραμμών στη χώρα μας.

Ο ευρωβουλευτής των Οικολόγων Πράσινων ρωτά αν η κατάργηση των δρομολογίων λίγα μόλις χρόνια μετά την ολοκλήρωση έργων αναβάθμισης που συγχρηματοδοτήθηκαν από κοινοτικά κονδύλια είναι συμβατή με τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση. Θέτει, επίσης, ζήτημα συμβατότητας με την Ευρωπαϊκή πολιτική μεταφορών της αιφνιδιαστικής κατάργησης του 50% του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας χωρίς προηγούμενη μελέτη βιωσιμότητας.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση