Σύλλογος Γυναικών Ξινού Νερού Η Πηγή 14 Νοεμβρίου Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη

Παγκόσμια Ημέρα Σακχαρώδη Διαβήτη

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη εορτάζεται κάθε χρόνο στις 14 Νοεμβρίου. Η ημερομηνία επιλέχθηκε καθώς είναι η ημερομηνία γέννησης του Frederick Banting, ο οποίος, μαζί με τον Charles Best, συνέλαβαν πρώτοι την ιδέα που οδήγησε στην ανακάλυψη της ινσουλίνης, τον Οκτώβριο του 1921.

Η Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη είναι η βασική εκστρατεία σε παγκόσμιο επίπεδο για την ευαισθητοποίηση στο πρόβλημα του διαβήτη. Σκοπός της είναι να ενημερώσει το κοινό για τα αίτια, τα συμπτώματα, τις επιπλοκές και τη θεραπεία της πάθησης αυτής. Η παγκόσμια Ημέρα για το διαβήτη χρησιμεύει ως μια σημαντική υπενθύμιση ότι η συχνότητα εμφάνισης και ο επιπολασμός του διαβήτη αυξάνονται παγκοσμίως και αυτό θα συνεχιστεί εκτός αν ληφθεί άμεσα δράση.

Για 2η συνεχόμενη χρονιά   στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη στην κοινή προσπάθεια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης  ο Σύλλογος Γυναικών Ξινού Νερού Η Πηγή, σε συνεργασία με την Ελληνική Ομοσπονδία για τον Διαβήτη και με την Ένωση Γονέων Παιδιών και Νέων με Διαβήτη με την πρόεδρο την κυρία Θεοφανεία Τσαχαλίνα  θα ενημερώσουν και θα ευαισθητοποιήσουν το κοινό για τον Σακχαρώδη Διαβήτη, τη Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022, ώρα 17:00 μμ. Στο BAR MYΘΟΣ στο ΞΙΝΟ ΝΕΡΟ .

 

Η δράση περιλαμβάνει

Ομιλήτρια

ΒΑΚΦΑΡΗ ΝΑΤΑΣΑ   Γενική Γιατρός Κέντρου Υγείας Αμυνταίου

Φωταγώγηση Δημοτικού Σχολείου

Έντυπο υλικό

Κεράσματα

Pin It

Αφήστε μια απάντηση