Γιαννιτσοπούλου υποψήφια Δήμαρχος Αμυνταίου
ΡΟΖΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Συλλυπητήριες επιστολές για τον Γιάννη Γουσόπουλο

Ημ/νία Ανάρτησης: 16 Ιουλίου, 2023

Συλλυπητήριο Μήνυμα της Βουλευτή Π. Πέρκα για την εκδημία του Γ. Γουσόπουλου

Πληροφορούμενη την εξαιρετικά δυσάρεστη είδηση του αδόκητου θανάτου του Υποστράτηγου ε.α, διακεκριμένου αθλητή και προπονητή ξιφασκίας, Γιάννη Γουσόπουλου, εκφράζω τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένειά του και τους οικείους του.

Η μεγάλη οικογένεια της ξιφασκίας θρηνεί για την απώλεια ενός εκ των πρωτεργατών που έβαλαν τον θεμέλιο λίθο για την ανάδειξη δεκάδων αθλητών και αθλητριών, αλλά και της Φλώρινας ως μια σημαίνουσας περιοχής στο άθλημα της ξιφασκίας.

Συμπονώ και εύχομαι ολόψυχα, δύναμη και κουράγιο στα τέκνα του και τους συγγενείς του.

Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα

Βουλευτής Φλώρινας

Αν. Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

 

Συλλυπητήριο Μήνυμα της Βουλευτή Σταύρου Παπασωτηρίου

Η απώλεια του Γιάννη Γουσόπουλου γεμίζει θλίψη, όσους είχαμε την τιμή να τον γνωρίσουμε.

Διακεκριμένος ευπατρίδης, στρατηγός Ε.Α, πρωταθλητής, άνθρωπος μετρημένος, με ήθος και αρχές. Συνεπής και ευπρεπής αγωνιστής στη μάχη των ιδεών, πάντα είχε ένα χαμόγελο και στήριζε παντοιοτρόπως και ανιδιοτελώς όλους, όσους τον συναναστρέφονταν. Προσέφερε διαρκώς και αφειδώς τις υπηρεσίες του στους συμπολίτες και στον τόπο του.

Έχοντας ήδη εκφράσει τα ειλικρινή συλλυπητήριά μου στους οικείους του, αισθάνομαι την ανάγκη να εκφράσω και δημόσια τη λύπη μου για τον εκλιπόντα.

Σταύρος Παπασωτηρίου

Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας

 

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Φλώρινας

Σύσσωμη η κοινωνία της Φλώρινας αποχαιρετούμε με βαθύτατη θλίψη και οδύνη τον Γιάννη Γουσόπουλο, Ανώτατο Αξιωματικό του Ελληνικού Στρατού εν αποστρατεία, πρωταθλητή ξιφασκίας επί σειρά ετών και πρωτεργάτη και δημιουργό του πρώτου τμήματος ξιφασκίας στην πόλη μας. Ο Γιάννης Γουσόπουλος υπήρξε ένας ικανότατος Αξιωματικός, σπουδαίος αθλητής, μα κυρίως ένας φωτεινός άνθρωπος.

Υπηρέτησε με υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος τις Ένοπλες Δυνάμεις της Πατρίδας μας, ενώ τίμησε και αγάπησε βαθιά την πόλη της Φλώρινας και την τοπική κοινωνία. Αφήνει ένα βαθύ αποτύπωμα στη δημόσια ζωή της πόλης, όντας ο «πατέρας» του αθλήματος της ξιφασκίας στην Φλώρινα και ο προπονητής που ανέδειξε και ενέπνευσε γενιές πρωταθλητών. Ξεχώριζε για την επιβλητική του παρουσία, την μετριοπάθεια, την ακεραιότητα του χαρακτήρα και τη φυσική του ευγένεια, στοιχεία που τον έκαναν αγαπητό σε όλους.

Με την απώλεια του η Φλώρινα μοιάζει φτωχότερη, ωστόσο η σπουδαία παρακαταθήκη του θα διατηρεί άσβεστη τη μνήμη του. Θα ήθελα να εκφράσω τα πιο ειλικρινή και θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του.

Στρατηγέ Γουσόπουλε, Πρωταθλητή Γιάννη, καλό ταξίδι στο αιώνιο φως.

Βασίλειος Νικ. Γιαννάκης
Δήμαρχος Φλώρινας

 

Συλλυπητήριο μήνυμα του Προέδρου της Κοινότητας Φλώρινας

H Φλώρινα έγινε φτωχότερη, οι Ένοπλες Δυνάμεις έγιναν φτωχότερες, ο αθλητισμός έγινε φτωχότερος, η κοινωνία μας έγινε φτωχότερη…

Η εκδημία του αειμνήστου Γιάννη Γουσόπουλου υποστράτηγου εν αποστρατεία μας γέμισε όλους θλίψη.

Έφυγε από κοντά μας ένας ευπατρίδης Ανώτατος Αξιωματικός, ένας μαχητής αθλητής, ένας προπονητής εμπνευστής και καθοδηγητής, ένας δραστήριος συμπολίτης μας . Ευτυχώς αφήνει πίσω ένα πολύ αξιόλογο και σημαντικό έργο που γεμίζει ευθύνες όσους το συνεχίζουν.

Μοιράζομαι την οδύνη της οικογένειας και των οικείων του και τους εκφράζω από καρδιάς τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια.

Εύχομαι το χώμα της Φλώρινας που τόσο αγάπησε και τόσα προσέφερε σε αυτή να είναι ελαφρύ.

Καλό ταξίδι αγαπητέ οικογενειακέ φίλε Γιάννη.

Κωνσταντίνος Χαρ. Ρόζας
Πρόεδρος Κοινότητας Φλώρινας

 

ΓΕΦ Γυμναστική Ένωση Φλώρινας

Έφυγε από κοντά μας ο Γιάννης Γουσόπουλος, ο άνθρωπος που δημιούργησε το πρώτο τμήμα ξιφασκίας στην πόλη μας και συνετέλεσε στην εξέλιξη του αθλήματος με την άνοδο του σε κορυφαίες θέσεις, τόσο του ίδιου όσο και των αθλητών των οποίων υπήρξε προπονητής.
Διακρίθηκε ως πρωταθλητής Ελλάδος και Βαλκανιονίκης, ενώ συμμετείχε και σε παγκόσμιο πρωτάθλημα.
Υπήρξε η ψυχή της ΓΕΦ για πολλά χρόνια, όχι μόνο για όσο ζούσε στη Φλώρινα αλλά και από όπου βρισκόταν.
Υπήρξε αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ξιφασκίας για πολλά χρόνια, υπηρετώντας το άθλημα με συνέπεια, αγάπη και ακεραιότητα.
Εκείνος μπορεί να μην βρίσκεται πλέον κοντά μας, όμως ανάμεσα μας παραμένουν όλοι οι αθλητές τους οποίους ανέδειξε ως ικανότατος και αγαπητός προπονητής.
Τα Μέλη και το Διοικητικό Συμβούλιο της Γυμναστικής Ένωσης Φλώρινας εκφράζουν ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια του.
Ο Γιάννης Γουσόπουλος θα μείνει για πάντα στη μνήμη και στην καρδιά μας.
TAGGED: Φλώρινα,