Συμφωνία υπουργείου και κατασκευαστών για τις μειώσεις στα διόδια

Ημ/νία Ανάρτησης: 10 Ιουνίου, 2011
reppas2Όπως δήλωσε ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας, η τελική συμφωνία των δύο πλευρών τοποθετείται στα τέλη Ιουλίου και προς το τέλος του καλοκαιριού εκτιμάται ότι θα υλοποιηθεί η μείωση των διοδίων κατά 25%-30% σε όλο το δίκτυο και κατά 50% στα υπό κατασκευήν τμήματα.

Μονογράφηκε το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Υποδομών και των κατασκευαστριών των αυτοκινητοδρόμων. Στα τέλη του καλοκαιριού υπολογίζεται ότι θα μειωθούν οι τιμές των διοδίων.
Θετική έκβαση είχαν οι διαπραγματεύσεις του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων με τις κατασκευάστριες κοινοπραξίες των πέντε μεγάλων αυτοκινητοδρόμων παραχώρησης. Οι δύο πλευρές μονόγραψαν το κείμενο του μνημονίου συνεργασίας και συναντίληψης, που είχε προταθεί εκ μέρους του υπουργείου στις 14 Απριλίου, μνημόνιο το οποίο περιελάμβανε και τη μείωση των διοδίων. Θετική είναι και η στάση των τραπεζών, που χρηματοδοτούν τα έργα, εκπρόσωποι των οποίων συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις.
Όπως δήλωσε ο υπουργός Δημήτρης Ρέππας, η τελική συμφωνία των δύο πλευρών τοποθετείται στα τέλη Ιουλίου και προς το τέλος του καλοκαιριού εκτιμάται ότι θα υλοποιηθεί η μείωση των διοδίων κατά 25%-30% σε όλο το δίκτυο και κατά 50% στα υπό κατασκευήν τμήματα.