Συμβούλιο της Ευρώπης Διαγωνισμός για την Ευρωπαική Πρωτεύουσα Νεολαίας 2025

Το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Νεολαίας διοργανώνει τον 17ο διαγωνισμό για την ανάδειξη της Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας για το 2025, με χρονικό όριο υποβολής υποψηφιοτήτων στις 21 Φεβρουαρίου 2022.

Ο Διαγωνισμός είχε αναδείξει το Ρότερνταμ ως πρώτη πολιτισμική πρωτεύουσα νεολαίας το 2009, ενώ  για το 2024 έχει κερδίσει το διαγωνισμό το Ghent.

Υποψηφιότητα μπορεί να υποβάλει κάθε δήμος που ανήκει σε χώρα –μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης η οποία έχει υπογράψει την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τον Πολιτισμό.

Πρόκειται για έναν επιτυχημένο θεσμό που στοχεύει να ενδυναμώσει την συμμετοχή των νέων στα κοινά, σε όλες τις εκφάνσεις την τοπικής δραστηριότητας καθώς και να υποστηρίξει σταθερά την εδραίωση της ευρωπαϊκής ταυτότητας στην νοοτροπία των νέων. Η πολιτική πίσω από τον θεσμό περιγράφεται στο κείμενο βάσης και προγράμματος του Φόρουμ, που ανακοινώθηκε τον 11.2021 : 211210-Policy20Programme-YFJ.pdf (youthforum.org)

Η αίτηση που πρέπει να συμπληρωθεί, όσο και οι κανόνες που διέπουν κάθε βήμα τις διαδικασίας, αλλά και τα έγγραφα προς υπογραφή, βρίσκονται στον ιστότοπο του Ευρωπαϊκού Φόρουμ Νεολαίας Applications to be the European Youth Capital 2025 are now open! | European Youth Forum.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση