Συνάντηση Εργασίας Μεταξύ των Δήμων Πρεσπών, Resen και Liqenas

Την Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου 2011 και ώρα 12:00 π.μ. στο ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΠΡΕΣΠΩΝ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας μεταξύ των Δήμων Πρεσπών, Resen και Liqenas με την παρουσία των Δημάρχων τους.

Ο Δήμος Πρεσπών τα τελευταία χρόνια έχει αναπτύξει σχέσεις συνεργασίας με τους Δήμους Resen της Π.Γ.Δ.Μ. και Liquenas της Αλβανίας, σε συνέχεια της προσπάθειας που ξεκίνησε με την κοινή Διακήρυξη των Πρωθυπουργών των τριών όμορων κρατών για τη δημιουργία του Πάρκου Πρεσπών, της Συμφωνίας για την Προστασία και Βιώσιμη Ανάπτυξη του «Διασυνοριακού Πάρκου Πρεσπών» από τους Υπουργούς Περιβάλλοντος της Ελλάδας, της πΓΔΜ και της Αλβανίας, καθώς και τον Επίτροπο Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και φυσικά στα πλαίσια της καλής γειτονίας.

Η σύσφιξη κι εμβάθυνση των σχέσεων των Δήμων Πρεσπών, Resen και Liqenas είναι απαραίτητη προκειμένου να μπορέσει να υπάρξει κοινός σχεδιασμός και υλοποίηση σημαντικών έργων στην περιοχή για δράσεις:

Ÿ         προστασίας περιβάλλοντος,

Ÿ         διατήρησης και προβολής της πολιτιστικής κληρονομιάς,

Ÿ         βελτίωσης του τουριστικού προϊόντος,

Ÿ         ανάπτυξης εμπορικών και οικονομικών σχέσεων,

Ÿ         βελτίωσης των υποδομών πρόσβασης και

Ÿ         γενικότερα ανάπτυξης της Πρέσπας.

Σκοπός της σημερινής επαφής ήταν η γνωριμία των νέων δημοτικών αρχών, η ανταλλαγή απόψεων και ιδεών, μια πρώτη συνεργασία σε Ευρωπαϊκά προγράμματα που βρίσκονται σε εξέλιξη (ΙΡΑ Cross Border Programme Greece-Albania 2007-2013) και η απόφαση για την υπογραφή νέου επικαιροποιημένου Πρωτοκόλλου Συνεργασίας το οποίο θα επισφραγίσει την προσπάθεια αυτή και προσδοκούμε να είναι ένα νέο ξεκίνημα για την Πρέσπα.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση