Συνάντηση στο Επιμελητήριο Φλώρινας του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για το θέμα της πιπεριάς Φλώρινας

Ημ/νία Ανάρτησης: 21 Απριλίου, 2021

Συνάντηση στο Επιμελητήριο Φλώρινας του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για το θέμα της πιπεριάς Φλώρινας

 

O Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης συνοδευόμενος από τον Περιφερειακό Σύμβουλο Σωτήριο Βόσδου ,επισκέφθηκαν το Επιμελητήριο Φλώρινας την Δευτέρα 20 Απριλίου ,και συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Σάββα Σαπαλίδη.

Σκοπός της συνάντησης ήταν οι κοινές ενέργειες για την πιστοποίηση της πιπεριάς Φλωρίνης ως ιδιότυπου παραδοσιακού προϊόντος αλλά και η προσπάθεια ως ΠΟΠ προϊόν.

Ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου ενημέρωσε τον Περιφερειάρχη για την διάθεση και συνεργασία όλων των μεταποιητικών επιχειρήσεων της Φλώρινας ,και την εξουσιοδότηση του Επιμελητηρίου να προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την κατοχύρωση του προϊόντος.

Ο Περιφερειάρχης  δήλωσε αρωγός και συμπαραστάτης της όλης προσπάθειας ,για το χαρακτηρισμό ως ΠΟΠ προϊόν της πιπεριάς Φλωρίνης αλλά και ώς ιδιότυπου παραδοσιακού προϊόντος.

Πιστεύουμε πως με την κατοχύρωση της πιπεριάς Φλωρίνης θα αυξηθεί η καλλιέργεια αλλά και μεταποίηση του προϊόντος συμβάλλοντας στην ανάπτυξη δίνοντας  πλούτο στην περιοχή.

Το επόμενο διάστημα θα πραγματοποιηθούν συναντήσεις στα Κοινοτικά διαμερίσματα της Π.Ε Φλώρινας με επαγγελματίες καλλιεργητές του αγροτικού τομέα καθώς και επιχειρηματίες που θέλουν να μεταποιήσουν το προϊόν.

 

 

Για το Επιμελητήριο Φλώρινας

Ο Πρόεδρος

Σαπαλίδης Σάββας

TAGGED: Επιμελητήριο Φλώρινας, Φλώρινα,