Συνάντηση του Δημάρχου Αμυνταίου Άνθιμου Μπιτάκη με Δημάρχους και στελέχη του Υπουργείου Ενέργειας από την Ουγγαρία

Ημ/νία Ανάρτησης: 25 Μαΐου, 2023

Με Δημάρχους από τη λιγνιτική περιοχή Εger της Ουγγαρίας καθώς και  στελέχοι της αυτοδιοίκησης και του Υπουργείου Ενέργειας, συναντήθηκε ο Δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης το πρωί της Τετάρτης 24 Μαΐου, στα γραφεία της ΔΕΤΕΠΑ στο Αμύνταιο. Παρόντες στη συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας Σάββας Σαπαλίδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΤΕΠΑ κ Αντιδήμαρχος Αμυνταίου Στέλιος Δεμερτζίδης, ο Διευθυντής της ΔΕΤΕΠΑ Κώστας Κυριακόπουλος και οι Αντιδήμαρχοι Ελένη Γυρίκη και Αφροδίτη Καραούλη.

ΟΥΓΓΡΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ (2) (custom)

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε ως συνέχεια της επίσκεψης του Επιμελητηρίου Φλώρινας στην Ουγγαρία, στο πλαίσιο του προγράμματος EU Exchange Programme της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας μεταξύ των υπό μετάβαση περιοχών της ΠΕ Φλώρινας και της περιοχής Eger της Ουγγαρίας.

ΟΥΓΓΡΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ (1) (custom)

Η συζήτηση επικεντρώθηκε στον τρόπο λειτουργίας της τηλεθέρμανσης καθώς και  στις προτάσεις του Δήμου Αμυνταίου όπως αυτές έχουν καταγραφεί στο Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, στην προσπάθεια αλλαγής του παραγωγικού  και αναπτυξιακού μοντέλου της περιοχής μας, με κύρια αναφορά στη διασύνδεση της τηλεθέρμανσης με τη λιγνιτιική μονάδα Πτολεμαϊδα 5 και στην αποκατάσταση του ορυχείου της Βεγόρας.

ΟΥΓΓΡΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ (7) (custom) ΟΥΓΓΡΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ (6) (custom)

Στη συνέχεια η Ουγγρική αντιπροσωπεία μετέβη στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της ΔΕΤΕΠΑ όπου και ξεναγήθηκε από τον Δήμαρχο Αμυνταίου. Ακολούθησε επίσκεψη στο παλαιό ορυχείο στη θέση Βεγόρα, για το οποίο ο Δήμος Αμυνταίου δρομολογεί την μετατροπή του σε πρότυπο αμπελώνα. Τέλος, η Ουγγρική αντιπροσωπεία επισκέφτηκε οινοποιία του Δήμου μας.

ΟΥΓΓΡΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ (9) (custom)ΟΥΓΓΡΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ (8) (custom)ΟΥΓΓΡΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ (5) (custom)ΟΥΓΓΡΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ (4) (custom)ΟΥΓΓΡΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ (3) (custom)ΟΥΓΓΡΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΑΜΥΝΤΑΙΟ (10) (custom)

TAGGED: Αμύνταιο, Δήμος Αμυνταίου,