Συναντήσεις του βουλευτή Γιάννη Αντωνιάδη για θέματα Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης

Οι κ Αντώνιος Τουρλιδάκης & Γιάννης Αντωνιάδης

Ο Βουλευτής της Π.Ε Φλώρινας κ. Γιάννης Αντωνιάδης πραγματοποίησε εκτάκτως σειρά επαφών με τους Πρυτάνεις και τον Περιφερειάρχη Δυτική Μακεδονίας εν όψει της επικείμενης επίσκεψης του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Παιδείας κ. Γεωργίου Αγγελόπουλου και της ενδεχόμενης αποχώρησης μελών ΔΕΠ από τα τμήματα του Πανεπιστημίου της Φλώρινας και της ευρύτερης περιοχής. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 2/3/2018 συναντήθηκε στην Κοζάνη με τον Περιφερειάρχη κ. Θεόδωρο Καρυπίδη , με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου κ. Αντώνιο Τουρλιδάκη και με τον Πρύτανη του ΤΕΙ κ. Στέργιο Γκανάτσιο.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων ο κ. Βουλευτής εξέφρασε την αγωνία του για το μέλλον των σχολών της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Φλώρινας και ζήτησε από τους κ. πρυτάνεις και τον κ. Περιφερειάρχη τη διατήρηση των υπαρχόντων σχολών της Φλώρινας και την ενίσχυση τους με τη δημιουργία νέων τμημάτων . Επίσης, συζητήθηκαν εκτενώς όλα τα θέματα που απασχολούν το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας και διαπιστώθηκε ταύτιση απόψεων τόσο από τον κ. Περιφερειάρχη όσο και από τους κ. πρυτάνεις για την ενίσχυση των τμημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Φλώρινα , για τις μεταθέσεις μελών ΔΕΠ οι οποίες θα πραγματοποιούνται εφόσον υπάρχει άμεση αντικατάσταση του μετατιθέμενου και διάθεση πιστώσεων στο αντίστοιχο ίδρυμα .

Οι κ. Στέργιος Γκανάτσιος & Γιάννης Αντωνιάδης

Ο κύριος βουλευτής τόνισε την απόλυτη στήριξη και εμπιστοσύνη τους στους πρυτάνεις του Πανεπιστημίου και του ΤΕΙ για το συγκεκριμένο ζήτημα.
Τέλος, συζητήθηκε το μέλλον των σχολών μέσα από τις συγχωνεύσεις που θα προκύψουν και συμφωνήθηκε να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος μεταξύ Υπουργείου Παιδείας , Πανεπιστημιακών Κοινοτήτων , ΤΕΙ και τοπικών κοινωνιών .

Pin It

Αφήστε μια απάντηση