Σύνδεση Φλώρινας με τη σιδηροδρομική Εγνατία – Ερώτηση του βουλευτή Φλώρινας κ. Γιάννη Αντωνιάδη

Ημ/νία Ανάρτησης: 20 Μαρτίου, 2018

Σύνδεση Φλώρινας με τη σιδηροδρομική Εγνατία – Ερώτηση του βουλευτή Φλώρινας κ. Γιάννη Αντωνιάδη

Η ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: Τον υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Θέμα: Σύνδεση Φλώρινας με τη σιδηροδρομική Εγνατία

Κύριε Υπουργέ,
Όπως γνωρίζετε, υπάρχει ήδη σιδηροδρομική σύνδεση Θεσσαλονίκης-Φλώρινας όπως και Φλώρινας-Μοναστηρίου (πΓΔΜ) η οποία είναι ανενεργή. Επίσης είναι γνωστό σε όλους ότι η αρχαία Εγνατία περνούσε μέσα από τη Φλώρινα και κατέληγε στη σημερινή Αλβανία.

Η κατασκευή της οδικής Εγνατίας έδωσε διεξόδους στην Ελλάδα όλα αυτά τα χρόνια που οι βόρειοι γείτονές μας για τους γνωστούς λόγους δε διευκόλυναν την επικοινωνία με την Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη. Αυτονόητη η κατασκευή της σιδηροδρομικής Εγνατίας η οποία μάλιστα έχει καθυστερήσει. Σίγουρα οι συνθήκες έχουν αλλάξει προς το ευνοϊκότερο και κάποια στιγμή όταν θα επιλυθούν τα προβλήματα με τις όμορες χώρες προς βορρά, η ανάπτυξη θα έρθει μέσα από τη σύνδεση της Ελλάδας με την ΕΕ δια μέσου πΓΔΜ, Σερβίας κλπ.

Επιβάλλεται λοιπόν στα σχέδια για την κατασκευή της σιδηροδρομικής Εγνατίας να συμπεριληφθεί και η Φλώρινα είτε αυτή ακολουθεί την οδική Εγνατία είτε δημιουργεί προοπτικές για διέξοδο προς Αλβανία μέσω Φλώρινας ή προς ΕΕ δια μέσου Σερβίας, πΓΔΜ και Φλώρινας.
Κατόπιν των ανωτέρω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

Προτίθεται η κυβέρνηση να συμπεριλάβει τη Φλώρινα στους σχεδιασμούς της για την κατασκευή της σιδηροδρομικής Εγνατίας;

Ο ερωτών βουλευτής
Γιάννης Αντωνιάδης

Ακολουθήστε μας στο YouTube..

Ακολουθήστε μας στο YouTube..
TAGGED: Πολιτική,