Συνέντευξη Τύπου στα Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης έδωσε σήμερα Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος

Ημ/νία Ανάρτησης: 29 Ιανουαρίου, 2013

 

Συνέντευξη Τύπου στα Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης παραχώρησε την Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013 ο Δήμαρχος Φλώρινας κ. Γιάννης Βοσκόπουλος.

Παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Ν. Ευαγγέλου, Θ. Καραγκιοζίδης, Μ. Καρακόλης, Π. Μαβίδης και Χ. Μπαρδάκας καθώς και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ .Τ. Ρασάικος.

Ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε σε δύο βασικά θέματα, τα οποία είναι η μείωση των τιμολογίων της Δ.Ε.Υ.Α.Φ. και η θετική, υπέρ του, απόφαση του δικαστηρίου για την κατηγορία για παράβαση καθήκοντος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δήμαρχος είπε:

« Για μια ακόμη φορά προχωρήσαμε στη μείωση του τιμολογίου της Δ.Ε.Υ.Α.Φ., όπως είχα υποσχεθεί και σε παλαιότερη συνέντευξή μου. Από την 01 Ιανουαρίου του 2013 καταργήθηκε ο φόρος του 80% από τα τιμολόγια της Δ.Ε.Υ.Α.Φ. για την πόλη της Φλώρινας. Από χθες Δευτέρα, μετά την επικύρωση από το Δημοτικό Συμβούλιο της αποφάσεως του Διοικητικού Συμβουλίου της Δ.Ε.Υ.Α.Φ., πλέον απαλείφεται το 80% του φόρου από τα τιμολόγια της Δ.Ε.Υ.ΑΦ. για την πόλη της Φλώρινας. Όπως καταλαβαίνετε, η μείωση αυτή είναι σημαντική για κάθε Δημότη μας.

Στην ίδια απόφαση της Δ.Ε.Υ.Α.Φ. προβήκαμε και στη μείωση των τιμολογίων των ξενοδοχείων της Φλώρινας.

Πριν από λίγες εβδομάδες είχα συναντηθεί στο γραφείο μου με μέλη του Συλλόγου Ξενοδόχων, τα οποία μου ζήτησαν τη μείωση του τιμολογίου, όσον αφορά στα τέλη αποχέτευσης, γιατί ήταν αρκετά υψηλά. Μου ανέφεραν, ότι τη δύσκολη αυτή οικονομικά περίοδο, όπου η πληρότητά τους δε φτάνει ούτε το 10%, η μείωση του κόστους του τέλους αποχέτευσης θα ήταν σημαντική βοήθεια γι’ αυτούς. Κάτι το οποίο σεβαστήκαμε και σε συνεργασία μαζί τους, προσπαθήσαμε να βρούμε τον καλύτερο δυνατό τρόπο, ώστε να υπάρξει μια δίκαιη κατανομή μειώσεως σε όλους. Για το λόγο αυτό, πήραμε μια διπλή απόφαση: όσοι από τους ξενοδόχους επιθυμούν να πληρώσουν με το παλαιότερο καθεστώς, δηλαδή μια τιμή ανά κλίνη κάθε τρίμηνο, μπορούν να συνεχίσουν έτσι, και όσοι επιθυμούν, μπορούν να πληρώνουν ανάλογα με την πληρότητα, την οποία έχουν, αφού προσκομίσουν τα ημερήσια δελτία τα οποία αφορούν στην πληρότητά τους και να πληρώνουν ανάλογα με τις κλίνες για τις οποίες έχουν κρατήσεις.

Οι ξενοδόχοι με ευχαρίστησαν για αυτό και η απόφαση ισχύει και αυτή από χθες, μετά την επικύρωσή της από το Δημοτικό Συμβούλιο Φλώρινας».

Να σημειωθεί ότι από το 2011 οι συνολικές μειώσεις που έχουν γίνει στα τιμολόγια της Δ.Ε.Υ.Α.Φ. είναι:

  • 27% στην αξία κατανάλωσης του νερού,
  • Περίπου 50% στα τέλη χρήσης Δικτύου Ύδρευσης και Αποχέτευσης και
  • Η κατάργηση 80% του ειδικού τέλους επί της αξίας του νερού, στην πόλη της Φλώρινας.

 

Ακολούθως, ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε και στην απόφαση του δικαστηρίου στην προσφυγή που είχε κάνει η κ. Κουτουράτσα εναντίον του και εναντίον υπαλλήλων της ΑΝΦΛΩ, η οποία είναι αθωωτική.

Συγκεκριμένα είπε:

« Σε αυτό το σημείο θα μου επιτρέψετε να αναφερθώ και σε ένα προσωπικό θέμα, το οποίο έχει σχέση με το πρόσωπό μου, έχει σχέση με το Δήμαρχο Φλώρινας κ. Γιάννη Βοσκόπουλο.

Πέρυσι το καλοκαίρι, διάφορα μπλογκς είχαν ανακοινώσει, ότι ο Δήμαρχος Φλώρινας, θα φύγει από τη θέση του. Η κ. Κουτουράτσα, μας είχε κάνει μήνυση και η Εισαγγελέας Φλώρινας μας είχε παραπέμψει σε δίκη, στις 13 Ιουνίου του 2012, για παράβαση καθήκοντος για ένα διατοπικό διαγωνισμό του Leader+ που αφορούσε στη λιμνη Βεγορίτιδα και το διαχειριζόταν η ΑΝΦΛΩ, και η αντίστοιχη Αναπτυξιακή της Πέλλας, με τον οποίο δεν είχα καμία σχέση και το είχα δηλώσει και τότε.

Δυστυχώς όμως, κάποιοι, είτε επειδή τους βόλευε, είτε επειδή είναι δυσκολόπιστοι, προσπάθησαν να διαστρεβλώσουν όλα αυτά τα γεγονότα και υπήρχε μια έντονη φημολογία, ότι μετά τις 13 Ιουνίου θα είχα εκπέσει του αξιώματός μου και θα με είχε αντικαταστήσει κάποιος άλλος Δημοτικός Σύμβουλος.

Για το θέμα αυτό είχα κάνει προσφυγή στον Εισαγγελέα Εφετών και όπως γνωρίζετε πολύ καλά, η δίκη στις 13 Ιουνίου 2012 δεν έγινε.

Μετά από λίγο καιρό, ο Εισαγγελέας Εφετών, σε έγγραφό του ανέφερε τα εξής:

«Κρίνοντας ότι δεν υφίστανται αποχρώσες ενδείξεις ενοχής, που να δικαιολογούν την παραπομπή τους στο ακροατήριο, παρήγγειλε δια της υπ’ αριθ. 47/2012 διατάξεώς του, την εισαγωγή της υποθέσεως στο αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Φλώρινας».

Τότε, άμα θυμάστε καλά, είχαν γραφτεί στα μπλογκς και σε αρκετές εφημερίδες ότι ο Γιάννης Βοσκόπουλος διώκεται και τίποτε άλλο, προσπαθώντας να δημιουργήσουν μια φήμη εις βάρος μου.

Η αλήθεια όμως, δεν είναι αυτή. Η κ. Κουτουράτσα, με την εταιρεία DTW, είχε κάνει μήνυση κατά της Ελένης Μαρκοπούλου, του Γιώργου Φουντουκίδη, του Γιάννη του Βοσκόπουλου και της Ζαχαρούλας Ρίζου. Οι μεν δύο πρώτοι, συμμετείχαν σε μια επιτροπή για το διαγωνισμό της Βεγορίτιδας, όπως ήταν και άλλα δύο άτομα από την Έδεσσα, στους  οποίους δεν απαγγέλθηκε καμία κατηγορία, χωρίς να γνωρίζω το γιατί. Τόσο εγώ, ως Πρόεδρος της ΑΝΦΛΩ, όσο και η Διευθύνουσα Σύμβουλος της εταιρείας κ. Ρίζου, δεν έχουμε καμία σχέση με το Leader+, το οποίο το χειρίζεται η ΕΔΠ.

Παρ’ όλα αυτά, τότε κατηγορηθήκαμε εμείς, χωρίς λόγο και κανένας από την ΕΔΠ.

 

Αναλυτικά η απόφαση λέει:

«Αριθμός 1/2013

Το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Φλώρινας

Συγκροτήθηκε από τους Δικαστές, Ελένη, Τζιουβάρα, Πρόεδρο Πλημμελειοδικών, Απόστολος Χατζηπανταζής, Μερόπη Παπασιδέρη, Πλημμελειοδίκες και τη Γραμματέα Μαρία Πορίτσα.

Συνήλθε στην αίθουσα διασκέψεων στις 13-12-2012, παρουσία και της Εισαγγελέως Πλημ/κών Φλώρινας Γεωργίας Δούρου, για να αποφασίσει για την ακόλουθη υπόθεση, για την οποία η παραπάνω έκανε την υπ’ αριθ. 33/2012 γραπτή πρότασή της που έχει ως εξής:

Με αφορμή την από 20-08-2008 αναφορά της νομίμου εκπροσώπου της εταιρείας με την επωνυμία «ΠΑΝΔΩΡΑ DTW Mov ΕΠΕ», Πανδώρας Κουτουράτσα του Αριστοτέλη, διενεργήθηκε προκαταρκτική εξέταση, μετά το πέρας της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος των: 1) Ελένης ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ του Γεωργίου, κατοίκου Φλώρινας (Πελοπίδα αρ. 1), 2) Γεωργίου ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΗ του Χρήστου, κατοίκου Αγ. Βαρθολομαίου Φλώρινας, 3) Ιωάννη ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ του Ζήση, κατοίκου Φλώρινας (Αρχ. Παπαθανασίου αρ. 28) και 4) Ζαχαρούλας ΡΙΖΟΥ του Σπυρίδωνος, κατοίκου Φλώρινας (Φούφα Παπαδά αρ. 82), για τις πράξεις: α) της παράβασης καθήκοντος από κοινού και κατά μόνας και κατ’ εξακολούθηση…

Κατηγορούμενοι άσκησαν αντίστοιχες προσφυγές, κατ’ αρθ. 322 παρ. 1 Κ.Π.Δ., ενώπιον του Εισαγγελέα Εφετών Δυτικής Μακεδονίας, ο οποίος αφού τις έκανε δεκτές, κρίνοντας ότι δεν υφίστανται αποχρώσες ενδείξεις ενοχής, που να δικαιολογούν την παραπομπή τους στο ακροατήριο, παρήγγειλε, δια της υπ’ αριθμ. 47/2012 Διατάξεώς του, την εισαγωγή της υποθέσεως στο αρμόδιο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Φλώρινας…»

Η Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Φλώρινας κάνει την πρότασή της, η οποία είναι η εξής:

«ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ

ΠΡΟΤΕΙΝΩ: Να μη γίνει κατηγορία κατά των κατηγορουμένων: 1) Ελένης ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ του Γεωργίου κατοίκου Φλώρινας (Πελοπίδα αρ. 1), 2) Γεωργίου ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΔΗ του Χρήστου, κατοίκου Αγ. Βαρθολομαίου Φλώρινας, 3) Ιωάννη ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΥ του Ζήση, κατοίκου Φλώρινας (Αρχ. Παπαθανασίου αρ. 28) και 4) Ζαχαρούλας ΡΙΖΟΥ του Σπυρίδωνος, κατοίκου Φλώρινας (Φούφα Παπαδά αρ. 82), για τις πράξεις: α) της παράβασης καθήκοντος από κοινού και κατά μόνας και κατ’ εξακολούθηση (αρθ. 259 Π.Κ. σε συνδ. με αρθ. 13 στοιχ. α’, 45, 94, 98, 263 και 263Α Π.Κ.), που αποδίδεται στους 1η, 2ο, 3ο και 4η εξ αυτών και β) της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος από κοινού και κατ’ εξακολούθηση (αρθ. 46 παρ. 1α Π.Κ. σε συνδ. με αρθ. 13 στοιχ. α’, 45, 94, 98, 263 και 263Α Π.Κ.), που αποδίδεται στους 3ο και 4η εξ αυτών, ήτοι πράξεις φερόμενες ως τελεσθείσες στη Φλώρινα, κατά το χρονικό διάστημα από 8-7-2008 έως 31-12-2008».

 

Όπως αντιλαμβάνεστε, παρά το γεγονός ότι πολλοί ισχυρίζονται ότι δεν έχουν τίποτα προσωπικό εναντίον μου, φαίνεται ξεκάθαρα το προσωπικό του θέματος. Η δικαιοσύνη μας δικαίωσε».

 

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων ο κ. Δήμαρχος είπε:

Ερώτηση: Καθώς πλησιάζουμε στις επόμενες εκλογές, ποιες είναι οι προθέσεις σας;

Απάντηση: Είναι προφανές ότι θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος και πάλι, καθώς έχω ένα έργο το οποίο πρέπει να ολοκληρώσω (Τηλεθέρμανση Φλώρινας-Μελίτης, ανάπλαση ποταμού Σακουλέβα, Ζωολογικός κήπος,… και άλλα έργα του ΕΣΠΑ) και έχω δηλώσει ξεκάθαρα ότι δε με ενδιαφέρει κανένα άλλο αξίωμα πέρα από αυτό του Δημάρχου. Θα διεκδικήσω την ψήφο των Δημοτών και για την επόμενη πενταετία.

Ερώτηση: Για τις Τοπικές Κοινότητες που είναι στο δίκτυο της Δ.Ε.Υ.Α.Φ., δε θα υπάρξει η απαλοιφή του 80% του ειδικού τέλους;

Απάντηση: Για τις Κοινότητες Σκοπιάς, Πρώτης, Αλώνων, Τριβούνου, Κορυφής, Αρμενοχωρίου και Μεσονησίου θα ισχύσει ακόμα το 80% , γιατί δεν μπορούμε να το απαλείψουμε για νομικούς λόγους, αλλά θα μεριμνήσουμε για τη μείωση του τιμολογίου κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να ισοσκελισθεί σαν να έγινε απαλοιφή. Αυτό φυσικά, θα το δούμε σε σχέση με τα οικονομικά μας, αφού μας καταθέσουν  οι λογιστές μας τον ισολογισμό μας για το έτος 2012.

Ακολουθήστε μας στο YouTube..

Ακολουθήστε μας στο YouTube..
TAGGED: ΕΣΠΑ,