Συνεχίζουν την εκπαίδευση τους τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης της Φλώρινας

Συνεχίζουν την εκπαίδευση τους τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης της Φλώρινας σε ορεινό στοιχείο και την αντιμετώπιση περιστατικών σε πραγματικές συνθήκες. Για το λόγο αυτό τα μέλη της ΕΟΔ ανέβηκαν στη Πινερίτσα στο όρος Βαρνούντας, στα 2111 μέτρα καθώς επίσης και στο όρος Σινιάτσικο της Πτολεμαίδας, στα 2110 μέτρα.

Στόχος των μελών της Ομάδας είναι να εκπαιδευτούν σε πραγματικές καιρικές συνθήκες με χιόνια και αέρα έτσι ώστε να είναι σε ετοιμότητα να αντιμετωπίσουν οποιοδήποτε περιστατικό και αν κληθούν να αντιμετωπίσουν στην περιοχή όπου οι καιρικές συνθήκες είναι δύσκολες και ενίοτε ακραίες.

Κατά την διάρκεια της ορειβασίας στις κορυφές των βουνών της περιοχής τα μέλη εκπαιδεύονται στον προσανατολισμό με καιρικές συνθήκες δύσκολές όπως με χιόνια και ομίχλη ενώ παράλληλα εκπαιδεύονται στην αναρρίχηση και καταρρίχηση σε πραγματικές συνθήκες μετά και την χρήση της τεχνικής πίστας αναρρίχησης που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Φλώρινας για την εκπαίδευση των μελών.

Πέρα όμως από την εκπαίδευση των μελών στόχος του επικεφαλής της ομάδας Θοδωρή Φάτση είναι να γνωρίσουν τα μέλη της ομάδας όσο καλύτερα γίνεται της περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και τα βουνά που διαθέτει.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση