Συνταγή για εορταστικά μπισκότα βουτύρου

Αυτά τα βουτυράτα μπισκότα λιώνουν στο στόμα! Γίνονται εύκολα κι εξαφανίζονται ακόμα πιο εύκολα.

Χρόνος Προετοιμασίας: 20′

Μερίδες 12

Υλικά
160 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
160 γραμμάρια καστανή ζάχαρη
1 αυγό
320 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια

Εκτέλεση
Στο μπολ του μίξερ χτυπάω το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αυγό για 2 περίπου λεπτά.
Προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνω με τα χέρια μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
Ανοίγω τη ζύμη με πλάστη σε φύλλα πάχους 0,5 εκατοστών και κόβω μπισκότα με κουπ-πατ.
Ψήνω σε προθερμασμένο, στους 180 βαθμούς φούρνο, για 19′-20′.
Όλα τα μπισκότα είναι μαλακά όταν βγαίνουν από το φούρνο αλλά όσο κρυώνουν σφίγγουν.

Πηγή: cookandfeel.gr

Pin It

Αφήστε μια απάντηση