ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας: Ξανά ΝΔ σε ανεπάρκεια

Ημ/νία Ανάρτησης: 7 Ιανουαρίου, 2023

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας: Ξανά ΝΔ σε ανεπάρκεια

Όσο η σκληρή καθημερινότητα των πολιτών της ΠΕ Φλώρινας συνεχίζει να  εξαθλιώνεται από την πρωτοφανή ακρίβεια, το δριμύ ψύχος, την αισχροκέρδεια στις τιμές της ενέργειας και την έλλειψη φαρμάκων, τόσο η τοπική ΝΔ, εξακολουθεί να βρίσκεται εκτός πραγματικότητας κι αντ’ αυτού υπάρχει μόνο για την υποδοχή Υπουργών, οι οποίοι έρχονται, βλέπουν και απέρχονται.

 

Αξίζει να σημειωθεί όμως πως αυτή την φορά, η ιδιωτική επίσκεψη του Υπουργού Εσωτερικών, Μάκη Βορίδη, ούτε πήρε την αναμενόμενη προβολή, ούτε και ο ίδιος είχε την γνωστή έπαρση που διακατέχει τα κυβερνητικά στελέχη της Κυβέρνησης των «Αρίστων». Ο λόγος φυσικά ήταν το μεγαλειώδες «χαστούκι» που έφαγε η Κυβέρνηση και ο ίδιος ο Υπουργός Εσωτερικών από την πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που κρίνει ως αντισυνταγματικές διατάξεις νόμων που αφορούν στο σύστημα διακυβέρνησης των Δήμων.

 

Η απόφαση του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου της χώρας καταδεικνύει με τον πιο ηχηρό τρόπο την ιδεοληπτική εμμονή της κυβέρνησης Μητσοτάκη υπέρ της παντοδυναμίας των Δημάρχων στους Δήμους και εις βάρος της λογικής των συνεργασιών και της εμβάθυνσης της Δημοκρατίας στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, που εισήγαγε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με τον «Κλεισθένη» (Ν.4555/2018) και την οποία η ΝΔ «ξόρκισε» τον Αύγουστο του 2019, οπότε και έφερε προς ψήφιση τον Ν. 4623/2019, που ουσιαστικά καταργεί την απλή αναλογική στην τοπική αυτοδιοίκηση.

 

Με άλλα λόγια, ο αμήχανος κ. Βορίδης, παραδέχτηκε εμμέσως, πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είχε δίκαιο και διαβεβαίωσε για το σύνηθες… θα προβεί σε τροπολογία. Αυτό σημαίνει ότι και η Διοίκηση των ΟΤΑ υποχρεούται να συμμορφωθεί με την ακυρωτική κρίση του ΣτΕ άμεσα, ακόμα και πριν ο νομοθέτης προβεί σε αναμόρφωση του νομοθετικού πλαισίου.

 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας, δεν θα σταθεί στην πολιτική ανεπάρκειά τους ούτε και προφανώς περιμένουμε κάποια απάντηση. Εξάλλου είναι γνωστές, τόσο η συγκεντρωτική και αντι-αυτοδιοικητική λογική που διακατέχει τη ΝΔ, όσο και οι συνέπειες της καταστροφικής πολιτικής που ακολούθησε τα τελευταία τριάμισι χρόνια η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη.

 

Τους περιμένουμε όμως στην πραγματικότητα. Να τους υπενθυμίσουμε ότι η Δημοκρατία δεν νικιέται και να τους ευχηθούμε καλή και ανατρεπτική χρονιά με Δικαιοσύνη Παντού.

 

Η Νομαρχιακή Επιτροπή του

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Φλώρινας

Ακολουθήστε μας στο YouTube..

Ακολουθήστε μας στο YouTube..
TAGGED: Πολιτική, Φλώρινα,