Σύσκεψη του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη με πολιτιστικούς συλλόγους της Π.Ε. Φλώρινας

Ημ/νία Ανάρτησης: 29 Σεπτεμβρίου, 2011

pe-florinas-syllogoipe-florinas-kosmos

Σύσκεψη του αρμόδιου Αντιπεριφερειάρχη με πολιτιστικούς συλλόγους της Π.Ε. Φλώρινας

 

Με στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου πολιτιστικών συλλόγων στο σύνολο της Δυτικής Μακεδονίας, που θα επιχειρήσει την εξωστρέφεια και θα συμβάλλει στην ανάπτυξη, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κ. Αθανάσιος Κοσματόπουλος, συναντήθηκε χθες με εκπροσώπους συλλόγους της Π.Ε. Φλώρινας.

«Θεώρησα ως πρώτη προτεραιότητα τον πολιτισμό γιατί είναι κάτι αναπόσπαστο με την ταυτότητά μας και εδώ το «ρεύμα» της πολυπολιτισμικότητας βρήκε πρόσφορο έδαφος» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κοσματόπουλος.

Εξήγησε στη συνέχεια πως «βασικός λόγος είναι ότι στις δύσκολες ώρες που περνάμε, όλη η Δυτική Μακεδονία είναι η πιο αδικημένη Περιφέρεια και αν υπολογίσουμε ότι ορισμένοι τροφοδότες μηχανισμοί, όπως είναι η ΔΕΗ κ.ά., πολύ σύντομα θα στερέψουν, τότε αυτό που μας μένει είναι: πολιτισμός, τουρισμός και πρωτογενής τομέας. Εκεί θέλουμε να εστιάσουμε όλες τις προσπάθειές μας για να μπορέσουμε να ενώσουμε όλους τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της Δυτικής Μακεδονίας συλλογικά. Όταν δηλαδή θα έρχεται ένας τουρίστας στην περιοχή μας, να μη μένει μόνο σε ένα μέρος αλλά, αν γίνει ένα πρόγραμμα ενημέρωσης παγκόσμια, να ξέρει ότι στη Δυτική Μακεδονία θα βρει ότι θελήσει και θα του καλύπτει όλο το φάσμα των ενδιαφερόντων του, θα προγραμματίζει πολυήμερες παραμονές στη Δυτική Μακεδονία.

Παράλληλα, αυτό είναι και ένα έναυσμα και μια πηγή εσόδων για τον τοπικό πληθυσμό ο οποίος πρέπει ν’ αλλάξει νοοτροπία, να φροντίζει για το προσωπικό του και τις συνθήκες υγιεινής, αξιοποιώντας όλους όσοι έχουν σπουδάσει τουριστικά επαγγέλματα, με επίπεδο και κουλτούρα.

Η συνεργασία μεταξύ των Συλλόγων και της Περιφέρειας μπορεί να επιτευχθεί πανεύκολα καθώς ήδη στη Θεσσαλονίκη υπάρχει ο Σύλλογος Δυτικομακεδονικών Σωματείων, υπάρχει έτοιμο υλικό, θα δούμε τι έχει και ο κάθε Σύλλογος χωριστά να μπορέσουμε να τα τοποθετήσουμε όλα σε μια σειρά και να γίνει ένα άνοιγμα και προς το εξωτερικό και για εθνικούς λόγους για να υπάρχουν και βιβλία που θα μιλούν για την περιοχή μας και σε Πρεσβείες και άλλους Οργανισμούς.

Κάνουμε σήμερα το πρώτο βήμα αλλά δεν είναι το τελευταίο. Θα έρθουμε ξανά και ο κόσμος θα πρέπει να καταλάβει ότι αν δεν τρέξουμε από μόνοι μας, τα πράγματα θα είναι δραματικά».

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Φλώρινας κ. Δημήτρης Ηλιάδης, τόνισε πως «αυτή η συνάντηση έχει ως σκοπό να ευαισθητοποιήσουμε όλο τον κόσμο που υπηρετεί από οποιοδήποτε πόστο μπορεί την περιοχή μας, για να μπορέσουμε να την αναδείξουμε. Έκρινε σκόπιμο ο αρμόδιος Αντιπεριφερειάρχης ότι έπρεπε να ξεκινήσει με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους, γιατί έχουμε μια αστείρευτη πολιτιστική κληρονομιά την οποία πρέπει να φέρουμε μπροστά. Μέσα από αυτή την ενέργεια θα γίνει μια αρχή και αν πραγματικά υπάρχει το ενδιαφέρον και καταλάβουμε ότι μόνοι μας μπορούμε να επιλέξουμε το δρόμο που θα μας οδηγήσει στην κορυφή, τότε εμείς ως Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας θα είμαστε κοντά για να στηρίξουμε όλη αυτή την προσπάθεια».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ακόμη ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Αντωνιάδης, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας κ. Σωτήρης Βόσδου και οι αντιδήμαρχοι Φλώρινας κ. Νίκος Αλεξιάδης και Αμυνταίου κ. Κων/νος Μωϋσιάδης.