Τ.Κ. Αετού Τιμήθηκε η μνήμη των εκτελεσθέντων από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής (βίντεο & φωτο)

Τοπική Κοινότητα Αετού Τιμήθηκε η μνήμη των εκτελεσθέντων απ’ο τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής κατοίκους του δήμου Αμυνταίου πραγματοποιήθηκαν με λαμπρότητα στην Τοπική Κοινότητα Αετού το Σάββατο 26 Μαρτίου 2022.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με την έπαρση της σημαίας στο μνημείο των πεσόντων και ακολούθησε η Θεία Λειτουργία και η Πάνδημος Δοξολογία όπου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Καστορίας κκ Καλλίνικος στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Αετού.

Στο χώρο της εκτέλεσης και στο πρόσφατα ανακαινισμένο μνημείο τελέστηκε η επιμνημόσυνη Δέηση και ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας και προσκλητήριο πεσόντων από τον δάσκαλο κ Νικόλαο Λυπίτκα.

Παρέστησαν και τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Αντωνιάδης, του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Πέτη Πέρκα,ο δήμαρχος Αμυνταίου Άνθιμος Μπιτάκης,ο αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Φλώρινας Σωτήριος Βόσδου, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Σάββας Σαπαλίδης, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, Αντιδήμαρχοι και   Δημοτικοί Σύμβουλοι δήμου Αμυνταίου, ο πρόεδρος της ΤΚ Αετού Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, συγγενείς των θυμάτων  κάτοικοι του Αετού και της ευρύτερης περιοχής.
Φέτος συμπληρώνονται 78 χρόνια από την αποφράδα ημέρα της εκτέλεσης 28 Μαρτίου 1944

Στις εκδηλώσεις τηρήθηκαν τα μέτρα κατά της διάδοσης του covid 19

Pin It

Αφήστε μια απάντηση