Τάσος Αντωνιάδης Για πρώτη φορά διοργανώνεται ένα συνέδριο διεθνούς κύρους για την συνέχεια της Ποντιακής διαλέκτου (βίντεο)

Ημ/νία Ανάρτησης: 29 Σεπτεμβρίου, 2022

Τάσος Αντωνιάδης Για πρώτη φορά διοργανώνεται ένα συνέδριο διεθνούς κύρους για την συνέχεια της Ποντιακής διαλέκτου

Στο ράδιο Λέχοβο 97.1 φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Ευξείνου Λέσχης Φλώρινας Αναστάσιος  Αντωνιάδης την Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022, με αφορμή το τριήμερο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 30 Σεπτεμβρίου 1 και 2 Οκτωβρίου στην Φλώρινα.

Το θέμα του συνεδρίου είναι η «Ποντιακή γλώσσα… όψεις του σήμερα, προοπτικές του αύριο-Σκιαγραφώντας δρόμους και διαδρομές» και σύμφωνα με τον κ Αντωνιάδη εισηγήσεις θα κάνουν ειδικοί επιστήμονες από την Ελλάδα την Κύπρο και την υπόλοιπη Ευρώπη

Ο κ Αντωνιάδης εξέφρασε την αγωνία του για το μέλλον της ποντιακής γλώσσας που όλο και λιγότερο χρησιμοποιείται , στόχος είναι οργανωμένα από την πολιτεία να διδάσκεται κάτι που γίνεται ήδη με πρωτοβουλία συλλόγων.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί την αίθουσα «Θόδωρος Αγγελόπουλος» στο Πνευματικό Κέντρο της Φλώρινας είναι ανοιχτό στους πολίτες. Η παρακολούθηση θα γίνει και δια ζώσης αλλά και μέσω διαδικτύου στην ιστοσελίδα της Παμποντιακής Ομοσπονδίας και το livemedia η έναρξη είναι την Παρασκευή στις 19.30.

Το Σάββατο η έναρξη στις 10:30 πμ και την Κυριακή στις 10:00 πμ

Ο κ Αντωνιάδης ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Βουλής  κ Τασούλα, το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Βουλής των Ελλήνων.

Ευχαριστήρια έστειλε μέσω του ραδιοφώνου στη ΔΕΗ ΑΕ η οποία είναι χορηγός του συνεδρίου και σ όλους τους φορείς που συμμετέχουν στην διοργάνωση

TAGGED: Εύξεινος Λέσχη Φλώρινας, Φλώρινα,