Τελέστηκε στην Τ.Κ. Αετού το Ετήσιο Μνημόσυνο για την 73η Επέτειο της Εκτέλεσης των κατοίκων

AETOS MNHMOSYNO 1Την Κυριακή 26 Μαρτίου 2017 τελέστηκε στην Τ.Κ. Αετού το Ετήσιο Μνημόσυνο για την 73η Επέτειο της Εκτέλεσης των κατοίκων του Δήμου μας από τα Γερμανικά Στρατεύματα Κατοχής. Σε κλίμα κατάνυξης και συγκίνησης τελέστηκε Θεία Λειτουργία και Πάνδημος Δοξολογία στον Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου Αετού , ενώ ακολούθησε επίσημη δέηση και κατάθεση Στεφάνων στο Ηρώο των Εκτελεσθέντων.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους και κατέθεσαν στεφάνους ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος, οι Βουλευτές του Νομού κ. Σέλτσας Κωνσταντίνος και Αντωνιάδης Ιωάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φλώρινας κ. Μπίρος Στέφανος, Εκπρόσωποι του Στράτου, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, Εκπρόσωπος της Εθνικής Αντίστασης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ. Αετού κ. Σκήπας Ιωάννης, το Γυμνάσιο και το Δημοτικό Σχολείο Αετού, ο Μορφωτικός Πολιτιστικός και ο Αθλητικός Σύλλογος Αετού και ο Σύλλογος γυναικών Αετού.
AETOS MNHMOSYNO 2Στη συνέχεια ακολούθησε εκδήλωση προβολής της ταινίας «Κρίνα στο χιόνι», παραγωγής Δήμου Αμυνταίου , σε σκηνοθεσία Σκούρα Χρήστου, στο Δημοτικό Κατάστημα Αετού, παρουσία πλήθους κόσμου αλλά και συγγενών των πεσόντων, στους οποίους τιμής ένεκεν παραδόθηκε οπτικοακουστικό υλικό της ταινίας, που αναφέρεται στην εκτέλεση των 16 αντρών στην Τ.Κ Αετού από τους Γερμανούς.
Τελετάρχης και Συντονιστής της εκδήλωσης ήταν ο κ. Λυπίτκας Νικόλαος, συνταξιούχος εκπαιδευτικός ενώ τον Πανηγυρικό λόγο της ημέρας εκφώνησε ο κ. Χασιώτης Ηλίας, ιστορικός ερευνητής.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση