Θεατρική παράσταση ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ στη Πτολεμαΐδα το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018

Την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 στις 21:00 & το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018 στις 21:00 στο Πνευματικό κέντρο Δήμου Εορδαίας

Με την υποστήριξη του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Εορδαίας

Μετά από τέσσερις συνεχόμενες χρονιές επιτυχημένων παραστάσεων, στην Κ. Μακεδονία με το ΚΕΝΤΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ το βραβευμένο θεατρικό έργο της Άντας Τσεσμελή Edwards, ΚΑΘΡΕΦΤΕΣ λειτουργεί ως εκστρατεία για την καταπολέμηση του φαινομένου της ενδοοικογενειακής βίας, το οποίο εξακολουθεί να είναι πολύ διαδεδομένο στην Ευρώπη.

Μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, με αφορμή το έργο αυτό είναι σημαντικός ο αριθμός των γυναικών που πήραν την απόφαση να «σπάσουν» τη σιωπή τους προκειμένου να ξεφύγουν από τον εφιάλτη της βίας, μέσα στο στενό οικογενειακό τους περιβάλλον.

Η φιλανθρωπική δράση του θεατρικού συλλόγου ΟmA έχει ως σκοπό την κοινωνική προσφορά. Με συνέπεια και αίσθημα ευθύνης, επιθυμεί να συνεχίσει να ευαισθητοποιεί την κοινή γνώμη, μέσω της παρουσίασης θεατρικών έργων που θίγουν διαχρονικά, κοινωνικά προβλήματα και παράλληλα υποστηρίζουν ενεργά, ευπαθείς ομάδες.

Λίγα λόγια για το έργο:

Έρχεται κάποτε η στιγμή, που ο καθένας από εμάς πρέπει να κοιτάξει στον καθρέφτη του και να αντιμετωπίσει το είδωλό του. Πόσο έτοιμοι είμαστε όμως, να το αντιμετωπίσουμε; Και τι γίνεται, με τις σκιές των άλλων που θαμπώνουν την εικόνα;

Οι Καθρέφτες, είναι ένα βαθιά ανθρώπινο και επίκαιρο έργο για την αλήθεια της ύπαρξης, μια προσεκτική, λυρική αλλά και δυναμική προσέγγιση στην ουσία της ζωής.

Τρεις γυναίκες με καριέρα – η τραπεζική υπάλληλος Λίντα, η ιδιωτική υπάλληλος Κορίνα και το διευθυντικό στέλεχος μιας διαφημιστικής εταιρείας η Ελισάβετ – βρίσκονται μπροστά στο αδιέξοδο μιας ανικανοποίητης και άδειας ζωής. Ο χρόνος, η μνήμη, τα δυνατά και αδύναμα στοιχεία της προσωπικότητάς τους ζυγίζονται για να αποκαλύψουν, πως όσοι υπήρξαν στη ζωή τους δεν είναι πια παρά σκιές στον καθρέφτη της ψυχής τους.

Μέσα από μια οδυνηρή διαδικασία, οι τρεις ηρωίδες φτάνουν στη λύτρωση. Είναι πια, αρκετά δυνατές για να πετάξουν από πάνω τους όσα «παραμορφώνουν» το είδωλό τους. Οι Καθρέφτες, φωτίζουν με τρόπο γοητευτικό και μαγικό συνάμα όσα ηθελημένα ή αθέλητα η μνήμη σπρώχνει προς τη λήθη. Όσο πιο κοντά πλησιάζει κανείς τον καθρέφτη του τόσο πιο επικίνδυνο και τολμηρό είναι.

Συντελεστές – Κείμενο-Σκηνοθεσία: Άντα Τσεσμελή Μουσική: Αλέξανδρος Βελισάρης Σκηνογραφία – Κοστούμια: Αθανάσιος Κολλαλάς Τεχνική επιμέλεια: Παναγιώτης Κουντουράς Παίζουν: Γιολάντα Μπαλαούρα – Δέσποινα Γωνιάδου – Άντα Τσεσμελή Edwards

Την Κυριακή 24 Ιουνίου 2018 στις 21:00 & το Σάββατο 30 Ιουνίου 2018 στις 21:00 στο Πνευματικό κέντρο Δήμου Εορδαίας

Με την υποστήριξη του Συλλόγου Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας Εορδαίας

Τιμή εισιτηρίου: 12€

Διαγωνισμός από το ράδιο Λέχοβο 97,1 – Πάρε μέρος!

Pin It

Αφήστε μια απάντηση