ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΚΤΗ ΕΛΕΦΑΝΤΟΣΤΟΥ

Ημ/νία Ανάρτησης: 1 Νοεμβρίου, 2011

Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Παιδείας και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια της  αδελφοποίησης – υιοθεσίας, που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο του 2001, μεταξύ του Πειραματικού Σχολείου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Σχολείου της Ακτής Ελεφαντοστού, θα αποστείλει για δέκατη συνεχή χρονιά, ανθρωπιστική βοήθεια, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του νέου έτους.

Συγκεκριμένα, η βοήθεια θα αποσταλεί σε δύο σχολεία  της Ακτής Ελεφαντοστού, που φέρουν την επωνυμία «ΕΛΛΑΣ» και «ΕΛΛΑΣ – ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» και στα οποία διδάσκεται η ελληνική γλώσσα καθώς και σε νεοϊδρυθέν ορφανοτροφείο, που φιλοξενεί παιδιά – φορείς του ιού HIV και των οποίων οι γονείς έχουν χάσει την ζωή τους, από την συγκεκριμένη ασθένεια.

Επιπλέον, θα αποσταλεί ανθρωπιστική βοήθεια, στο νέο σχολείο που εγκαινιάσθηκε πρόσφατα, στα σύνορα Λιβερίας και Ακτής Ελεφαντοστού, όπου φοιτούν και σιτίζονται χίλια παιδιά, σε μια περιοχή έχει που επλήγη από τον δεκαετή εμφύλιο πόλεμο.

Η ανθρωπιστική βοήθεια περιλαμβάνει σχολικό υλικό (τσάντες, στυλό, μολύβια, ξυλομπογιές, κηρομπογιές), ρούχα και φάρμακα.