Τι συνέβη με τη φρεγάτα «Λήμνος» – Η τουρκική προπαγάνδα και η απάντηση με ντοκουμέντα – ΒΙΝΤΕΟ

Τι συνέβη με τη φρεγάτα «Λήμνος» – Η τουρκική προπαγάνδα και η απάντηση με ντοκουμέντα – ΒΙΝΤΕΟ

Τις τελευταίες ώρες τουρκικά μέσα ενημέρωσης έχουν επιδοθεί σε μπαράζ διασποράς ψευδών ειδήσεων σε ότι αφορά την φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ του Πολεμικού Ναυτικού.

Του Χρήστου Μαζανίτη – ΠΗΓΗ: enikos.grreal.gr
Την έχουν παρουσιάσει να έχει βρεθεί σε επεισόδιο θερμής προσέγγισης με την δική τους φρεγάτα, Kemal Reis και μάλιστα αναφέρουν ότι η πλώρη της φρεγάτας μας έχει καταστραφεί.

Η απάντηση, χωρίς λόγια, ήρθε από το ΓΕΕΘΑ χθες το μεσημέρι, με την δημοσιοποίηση φωτογραφίας της φρεγάτας ΛΗΜΝΟΣ από την κοινή ναυτική άσκηση Ελλάδας – Γαλλίας, στην ανατολική Μεσόγειο, κατά την διάρκεια της οποίας τεμάχισαν την οριοθετημένη από την Τουρκία περιοχή με την παράνομη NAVTEX.
Στον χάρτη φαίνεται η διάταξη των ελληνικών και γαλλικών δυνάμεων κατά την διάρκεια της άσκησης.

Ωστόσο, παρά τις τουρκικές διαδόσεις, η φρεγάτα ΛΗΜΝΟΣ συνεχίζει να είναι αξιόπλοη και να μην έχει καμία εμφανή ζημιά στην πλώρη, όπως υποστηριζόταν. Η «τρύπα», που φαίνεται στην φωτογραφία, είναι η «φωλιά» της άγκυρας ενώ ο ιστός που φαίνεται μπροστά να είναι στραβωμένος, βρίσκεται στην προβλεπόμενη οριζόντια θέση για να δίνει επιχειρησιακό εύρος στο πλώριο πυροβόλο.

Και η δημοσίευση αυτής της φωτογραφίας δεν είναι τυχαία από το ΓΕΕΘΑ, τη στιγμή που στην άσκηση συμμετείχαν και οι Φρεγάτες (Φ/Γ) «ΣΠΕΤΣΑΙ», «ΑΙΓΑΙΟΝ», «ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ», από τις οποίες δεν υπήρχε παρόμοια φωτογραφία.
Πάντως, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας αναφέρεται ότι δεν έχει υπ’ όψιν του πληροφορίες για οποιαδήποτε επαφή τουρκικού πλοίου με τη ΛΗΜΝΟΣ.

Pin It

Αφήστε μια απάντηση